Прочитај ми чланак

ДР ДРАГАН ПЕТРОВИЋ: Све телевизије у Србији преузели су СНС и страни фактор

0

Након реализације законске одредбе да у Србији у власништву државе, чак и локалне самоуправе, не може да буде више ни један медиј (сем националног сервиса) продано је током 2016, године преосталих шездесетак регионалних и локалних телевизија, и то углавном власницима блиским власти или страном фактору.

Садашња медијска слика у Србији је катастрофална, па представници, посебно патриотске опозиције, практично уз неколико локалних и регионалних телевизија, могу да гостују само на интернет телевизијама.

Једна од њих је Снага народа.

У емисији Буквално коју води Јасмина Буква, гостовао је 24 јула др Драган Петровић. Тема је била Програм за спас Србије и политички покрет који се око њега јавља.

Петровић је одговарао на питања водитељке и гледалаца ко поред Бранка Драгаша, професора Слободана Комазеца, Драгана Радовића и самог Петровића, чини већ оформљена тела и савете за израду Програма за спас Србије.

Поред економског дела програма који је добрим делом већ познат јавности и представља јасну алтернативу неолибералном концепту, који је и Србију довео на ивицу банкрота и дубоко у сиромаштво заоденуо највећи део становништва, Петровић је говорио и о политичким, социјалним, културним аспектима Програма за спас Србије. Позвао је стручњаке и обичне грађане да се придруже овом пројекту и покрету, указујући да већ неколико удружења, политичких организација, синдиката су његови оснивачи или се придружују.

Посебно је апострофирано питање Косова и Метохије, и одлучна критика покушаја Вучића и власти да ово питање преломе у једном недемократском амбијенту на штету Србије, као што су уосталом то чинили у лаганијој форми током протеклих пет година, скривајући од јавности суштину постигнутог (предатог) у „дијалогу са Приштином“.

У првом делу емисије др Петровић је углавном говорио о стању у земљи и потреби удруживања стручњака и свих грађана у опозициони фронт који ће програмски бити јасан и темељан. У другом делу емисије (који као и први траје по око сат и 20 минута), више је говорио о решењима Програма за спас Србије, кадровским питањима и апеловао на све стручњаке и грађане да се укључе у оној мери и форми која им је могућа.