Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Не нудим решење за Космет, него дијалог

0

Председник Србије Александар Вучић поручио је у Нишу да је његова иницијатива за унутрашњи дијалог о Косову и Метохији нешто што би свако озбиљан и одговоран морао да покрене.

Александар Вучић је, током посете Нишавском округу, рекао да многи само размишљају шта је то што се народу свиђа, а не и шта нам је потребно.

Истиче да он ни до сада није тако размишљао и радио, јер да је радио само оно што се народу свиђа „ми данас не бисмо имали стабилне финансије, Закон о раду, уређену економију“, а земљом би, додао је, управљали они који узму милион, два, 10 или 100, а не врате ништа, јер су се тако договорили са политичарима.

„То више није могуће у Србији“, истакао је председник.

Истакао је да је Србија нормална, пристојна и све успешнија земља, а да је то могуће само када народу не подилазите, већ решавате проблеме.

„И то је нека врста дијалога“, рекао је Вучић непосредно пре полагања камена-темљца за аустријску фабрику „Цумтобел“.

„Ако неко мисли да је најлакше да просипају клетве, а неко да забије главу у песак као ној и каже ‘мене то не интересује, нека Вучић решава те проблеме’, онда је и то нека врста дијалога“, додао је председник.

Истакао је да је и због тога задовољан, јер ће неки показати да немају решење, а неки да немају одговорности.

„Захвалан сам људима и интелектуалцима, као што је Душко Ковачевић, људима из цивилног сектора, невладиног, и политичарима који су на озбиљан начин разумели потребу да све што урадиш данас јесте 10 пута боље него сутра“, нагласио је председник Србије.

Додао је да није понудио решење, већ само разговоре, те да сматра да је разговор увек лековит.