Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ ПОСЛАО ЈАСНУ ПОРУКУ СНС-у: Изградићемо гондолу, упркос и у инат вама!

0

Одговор председника општине Чајетина на нове увреде Окружног одбора СНС.

„Не пада снег да покрије брег, већ да свака зверка открије свој траг“ или вам можда, поштовани господине „Окружни одборе СНС Златиборског округа“, више прија она: „Не лаје кера ради села, већ себе ради!“. Хвала ти, поштовани „Окружни одборе СНС“, што си нам открио рупу у саксији да су нам ваши шефови, издајући дозволу за последњу, пету фазу наше гондоле, заправо желели само да замажу очи, а  забашуре истину да сте, сви сложно, покушали да отмете 2.213 хектара државне земље на Златибору и поклоните вама блиском тајкуну – рекао је председник општине Чајетина и први човек Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић, обавештавајући ужичке напредњаке да ће, „у инат њима и њиховима, на Златибору нићи најдужа панорамска гондола на свету“.

– Знамо ми да је ваша власт хтела да нам, давањем дозволе за последњу, без дозвола за прве четири фазе, од наше гондоле направи нешто као аутопут између Лајковца и Уба који спаја две ливаде. Знамо ми за шта сте ви све „стручни“ и на шта спремни, али неће вам успети – тврде су и главе нас Златибораца! Ако неки од вас до тада још буде на функцији, у шта лично сумњам, јер је председник ваше странке и државе најавио да ће вас, због лошег и недомаћинског рада, политички „помести“, позваћемо вас да се провозате нашом гондолом, па да нас Златиборце, одозго, из ваздуха, мрзите до миле воље – казао је Стаматовић.

Одржана 27. седница Општинског већа Чајетина

У петак 28. јула одражана је 27. седница Општинског већа општине Чајетина. Чланови већа дали су сагласност на расподелу средстава по другом позиву за финансирање пројеката удружења из области друштвене бриге за јавно здравље из буџета општине Чајетина за 2017. годину.

Дата је сагласност на финансијски план за 2017. годину Спортског савеза Чајетина. Јавном предузећу „Gold gondola” Златибор дате су сагласности на измене финансијског плана са програмом пословања за 2017. годину, на правилник о измени и допуни правилника о раду, као и на план јавних набавки за ову годину .

Чланови већа упознати су са потребама спровођења рационализације запослених у оквиру система општине Чајетина за 2017. годину.  Максималан број запслених у систему општине Чајетина прописан је на 350 запослених.

Скупштини ће бити дат на усвајање предлог одлуке о расписивању јавног огласа за отуђење грађевинског земљишта као и измена плана постављања привремених објеката на подручју насељеног места Златибор за период 2017-2022. године.

МИХАЈЛОВИЋ: „Дозвола за гондолу је доказ да није било политике“

Драго ми је што је општина Чајетина коначно успела да преда документацију за прву фазу градње гондоле на Златибору, изјавила је данас министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, наводећи да у том процесу није било политике и изразивши наду да ће и за другу фазу бити поднето све што је потребно.

Да је било политике, дозволу не би добили ни кад су предали комлетну документацију, рекла је Михајловић на уручењу Сертификата Aеродрому „Никола Тесла“, у просторијама Директората цивилног ваздухопловства.

Михајловић је изјавила да Министарство грађевинарства заслужује извињење од председника општине Чајетина Милана Стаматовића, због тога што је њихова помоћ била сваког тренутка на располагању свим инвеститорима, па и Чајетини.

Неке ствари морају да буду изнад политике и овим смо показали да јесу. Кад радите за своју општину и своју земљу политика мора да остане по страни, без обзира којој странци припадате, рекла је Михајловић.

Напоменула је да је Чајетина претходно три пута покушаала да добије дозволу за градњу гондоле, али без потпуне документације.

Aко није потпуна документација нико, ни Зорана Михајловић ни било ко на овом свету, не може добити дозволу, нагласила је министарка.

 
Она је подсетила да се грађевинске дозволе већ две године издају електронски.

„Чак и да желимо некога да цедимо, то не би било могуће зато што се сва документација предаје електронски“, одговорила је она на питање о наводима руководства златиборске општине да су их за дозволу „цедили као лимун“.

На питање новинара о другој фази градње гондоле, за коју постоји спор око земљишта, Михајловић је рекла да ће се радити у складу одлуке суда.

Нико не може имати ништа против гондоле, нити било ког инфраструктурног пројекта, али оно за шта Министарство издаје дозовле мора да буде од почетка до краја како треба, поновила је.

За Чајетину је важно да сада када има грађевинску дозволу на терену почне са реализацијом прве фазе, закључила је Михајловић.