Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Морамо се договорити о београдским изборима

0

Београд - Лидер Двери Бошко Обрадовић поновио је да су београдски избори прилика да опозиција исправи грешку са претходних избора и постигне договор.

„Наш став је јасан. Двери су од почетка политичког деловања већ неколико пута до сада доказале спремност да буду стожер за одбрану основних демократских вредности: борбе за фер и поштене изборе и слободу медија“, рекао је Обрадовић агенцији Бета.

Он је додао да је његов предлог опозиционим лидерима, са којима је у контакту и са којима је више пута разговарао, остао непромењен. „Морамо се договорити о начину за постизање фер и поштених избора, равноправног медијског третмана током кампање и начина да одбранимо сваки глас грађана од изборне крађе и нерегуларности које припрема владајући режим“, рекао је Обрадовић

Он је рекао да уколико то није могуће, увек постоји могућност да се бојкотују београдски избори. „Па нека Вучић размишља колико је моћан и како да влада градом кад излазност не буде већа од 20 одсто“, навео је Обрадовић.

Према његовим речима, све у вези са одлукама о начину изласка на изборе, о евентуалним предизборним коалицијама и о програмским усаглашавањима, биће предмет разматрања и одлука страначких органа Двери када за то дође време.

Он је навео да је тако било и 2012. године када је та странка протествовала против изборне крађе. „Кад нисмо подржали Томислава Николића у другом кругу избора за председника државе, када смо бранили сваки глас са ванредних парламентарних избора 2016, а окупили смо и четири опозициона председничка кандидата у посланичком клубу Двери пред последње председничке изборе“, додао је Обрадовић.

Према његовим речима, „интересантно је како се сви медији у Србији баве договорима опозиције за предстојеће београдске изборе, а нико се не бави договорима позиције“. Он је оценио да се у јавности стиче утисак да постоје непремостиве поделе и немогућност договора међу опозиционим странкама, јер то највише одговара СНС-у.

„Ево, волео бих да ме медији у Србији разувере, па да наредних дана пишу и праве прилоге о договорима СНС-а и СПС-а, о спекулацијама да ли ће Шапић са опозицијом или са СНС-ом, да ли је Горан Весић кандидат за градоначелника владајуће странке“, казао је Обрадовић.