Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: „Да се питају ЛСВ и ЛДП – остали би без Рашке области, Војводине и Косова“

0

Српски покрет Двери данас је саопштио да за Лигу социјалдемократа Војводине добросуседски односи означавају одрицање од Србије те да би, да функционише правна држава, "ЛСВ и ЛДП одавно у Србији биле забрањене као странке које се отворено залажу за сепаратизам у Војводини, Рашкој области и за признање терористичко-криминалне државе Косово".

Двери у реаговању на саопштење ЛСВ у којем је та странка осудила изјаву председника Двери Бошка Обрадовића у којој, наводе, делове суседне државе Црне Горе назива делом Србије и поручује да ће Бока бити српско приморје, кажу да су и ЛСВ и ЛДП лажна опозиција.

Бошко Обрадовић, председник Двери (фото: Пресцентар)

Српски покрет Двери наводи да указују на историјске чињенице и вековне тежње српског народа – да има јединствену државу на подручју Балкана и кажу да такав став не значи да потежу мач, нити да призивају рат.

– Напротив. Као осведочени борци за демократију и демократске вредности у српском друштву, сматрамо да сваки народ, па и народ у Црној Гори има право да одлучи у којој држави жели да живи и како та држава треба да се зове. На жалост, рефрендум о независности из 2006. био је покраден у интересу осамостаљивања Црне Горе – каже се у саопштењу Двери.

– За разлику од однарођених и сваког лицемерја пуних „Лигаша“, Двери немају проблем ни са својим политичким ставовима, нити са саопштавњем истине – речено је у саопштењу.