Прочитај ми чланак

КРАЈ СЕЗОНЕ ЗА НОВАКА! Ђоковић због повреде не игра до краја 2017. године!

0

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић одлучио је да заврши сезону због повреде лакта.

Ђоковић је предао четвртфинале Вимблдона Томашу Бердиху због овог проблема за који је изјавио да га мучи годину и по.

Он тада није био заинтересован за операцију, а пошто трермани у међуврмену нису дали право решење, одлучио је да паузира додатно до краја 2017.

„Нажалост ово је одлука коју сам морао да донесем. Вимблдон ми је био најтежи турнир због нивоа бола који сам имао, који је растао. Констултовао сам се са многим специјалистима и сагласио да ми је потребан одмор због повреде која се погоршавала последњих месеци. Ово је тип повреде за коју ништа не може да помогне моментално. Мораш дозволити да се све дешава природним путем. Искористићу ово време да се опоравим користећи другачије методе рехабилитације како бих се вратио на терен што је пре могуће. Проћи ће неколико месеци без употребе рекета, а онда се надам да ћу моћи да тренирам“, рекао је Ђоковић.

„Ово је веома тешка одлука за мене, али гледам све са позитивне стране. Све што се дешава у животу дешава се са разлогом. Покушаћу да искористим ово време најбоље што могу да га квалитетно проведем са породицом. За око месец, месец и по Јелена и ја ћемо уз божју помоћ постати опет родитељи“, рекао је Ђоковић и најавио сарадњу са Андреом Агасијем и следеће године.

„Хвала Андреу што је био са мном ове године и делио своје искуство са мном. Радујем се наставку сарадње с њим и његовом присуству на највећим турнирима“, додао је Србин.

Ђоковић је истакао и да ће наредне месеце искористити да проводи више времена са својом породицом, јер за око месец дана очекује друго дете.

Србин ће од понедељка бити тек пети на АТП листи, први пут после десет година, а у наставку сезоне брани само трофеј на Роџерс купу и финале УС Опена.