Прочитај ми чланак

ПАРТИЗАН УПОЗОРАВА Навијачи Олимпијакоса у Београду, Делије дошле у посед улазница

0

ФК Партизан ће лицима којима неће бити дозвољен улаз на стадион, а која имају уредно купљену улазницу, рефундирати новац – стоји, између осталог, у саопштењу црно-белих

ФК Партизан обратио се јавности саопштењем у којем упозорава на потенцијалну опасност од навијачких сукоба током првог меча трећег кола квалификација за Лигу шампиона, у којој црно-бели вечерас (20.45) дочекују атински Олимпијакос.

Саопштење Партизана преносимо у целости.

– ФК Партизан овим путем обавештава јавност да има сазнања да је упркос договору ФК Партизан и ФК Олимпијакос, постигнутим под окриљем УЕФА који се тиче неприсуствовања гостујућих навијача на утакмицама у Београду и Атини, одређени број присталица ФК Олимпијакос присутан у Београду. Такође, постоје информације да су одређене присталице ФК Црвена Звезда дошле у посед улазница за вечерашњу утакмицу и да имају намеру заједно са групом присталица ФК Олимпијакос, а упркос званичним ставовима оба клуба и забрани УЕФА, присуствују вечерашњој утакмици.

ФК Партизан обавештава јавност да присталицама ФК Олимпијакос и ФК Црвена Звезда неће бити дозвољен улаз на стадион Партизана. Ова одлука је донета једино у циљу спречавања готово сигурних сукоба који би настали на стадиону. Извесност сукоба постоји због чињенице да су навијачи ФК Партизан куповали улазнице за све секторе на стадиону, укључујући и сектор уобичајено предвиђен за гостујуће навијаче, што је у складу са договором са УЕФА, о неприсуствовању гостујућих навијача на обе утакмице.

ФК Партизан ће лицима којима неће бити дозвољен улаз на стадион, у складу са горе наведеном одлуком, а која имају уредно купљену улазницу, рефундирати новац.

Посебно истичемо да је једини мотив доношења ове одлуке искључиво потпуна безбедност гледалаца и учесника, те одигравање вечерашње утакмице у искључиво спортским и регуларним условима.

Уверени смо да ће припадници МУП Србије предузети све мере из своје надлежности и тако успети да спроведу у дело одлуку ФК Партизан која је донета по препоруци УЕФА и договору оба клуба – стоји у саопштењу црно-белих.