Прочитај ми чланак

КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Партизан добро играо али примио и три гола!

0

Фудбалери Олимпијакоса победили су у Београду екипу Партизана са 3:1, у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Бен двоструки стрелац за госте из Пиреја, Еменике прецизан у надокнади, док је Тавамба погодио за црно-беле. Реванш је за седам дана у Пиреју.

Реванш ће се играти следећег уторка у Пиреју после чега ће бити познато ко ће у плеј-оф за елитно такмичење, а ко ће се престројити у последњу рунду квалификација за Лигу Европе.

Седмоструки узастопни шампион Грчке повео је вечерас већ у шестом минуту голом Бена, српски првак је узвратио само четири минута касније преко Леандреа Тавамбе, тријумф гостију наговестио је интернационалац из Комороса у 56. минуту својим другим голом, да би све дилеме отклонио Емануел Еменике у 90. минуту.

Олимпијакос је у Београд дошао са много проблема, што са повређеним и неспремним играчима, што са неуиграношћу с обзиром на велики број промена у екипи у односу на прошлу сезону. Међутим, то никако не умањује храбру, чврсту и агресивну игру Партизана у првом полувремену. Црно-бели су рано примили гол, али их то није поколебало, па су после изједначења успоставили доминацију и високим пресингом онемогућавали ривала да изнесе лопту са своје половине. Тим Мирослава Ђукића је господарио тереном, али то није умео да материјализује.

Међутим, одбрана се поново показала као најслабија карика српског првака. Себа је могао у уводу другог полувремена да донесе предност Олимпијакосу, али му зицер „скинуо“ голман Филип Кљајић. Убрзо затим на другој страни у великој шанси нашао се Леонардо, који је лоше шутирао.

Великан попут Олимпијакоса не прашта грешке. За тај промашај, али и константну несигурност у одбрани, Бен је казнио Партизан мајсторским голом у 56. минуту.

Покушавали су црно-бели током целог другог полувремена да стигну бар до изједначења. Међутим, ако се изузме покушај главом Бојана Остојића главом после прекида, ништа конкретно нису учинили. Онда су још једном кажњени, у судијској надокнади времена, када је резервиста Емануел Еменике ставио тачку на овај меч.

Црвено-бели из Пиреја су до прошле сезоне били стандардни учесници Лиге шампиона и имају рутину у игрању великих и важних утакмица. Кикс од пре годину дана, када их је у овој истој фази квалификација избацио Хапоел Бер Шева, не смеју себи поново да дозволе. И вечерас су показали величину, јер су били стрпљиви, чекали шансе и готово све их искористили.

Детаљ са меча у Хумској

Меч у Београду посматрало је око 25.000 гледлаца, а на полувремену је забележен мањи инцидент, када су присталице београдског клуба гађале гостујуће играче флашама, а ови узвратили, па је настало краткотрајно комешање.

22.40 – Крај меча, победа Олимпијакоса у Хумској од 3:1. 

22.37 – ГООООЛ, Еминике доноси великих 3:1 црвено-белима у надокнади. 

22.02 – ГОООЛ, поново води Олимпијакос и поново је стрелац Бен, који је сјајним ударцем матирао Кљајића у 57. минуту сусрета. 

21.51 – Почело је друго полувреме.

21.33 – Мањи инциденти на полувремену, навијачи Партизана са источне трибине су гађали фудбалере Олимпијакоса флашама, један фудбалер је узвратио и избило је кошкање пред тунелом.

21.32 – Завршено је прво полувреме резултатом 1:1. Гости су боље ушли у меч и успели да поведу у шестом минуту преко Бена. Партизан је брзо успео да се „пробуди“ и изједначи у 10. преко Тавамбе. Црно бели су након гола успели да дођу до контроле утакмице и кроз високи проценат поседа лопте покушавају да постигну нови погодак, док Олимпијакос своје шансе тражи кроз контре.

20.56 – ГОООЛ! Партизан узвраћа у 10. минуту. Леандре Тавамба успева да угура лопту у мрежу Грка након центаршута Јанковића.

20.51 – ГОООЛ! Олимпијакос од 6. минута води са 1:0, дупли пас Марина и Бена, након чега Бен излази сам пред Кљајића и постиже погодак.