Прочитај ми чланак

ТРПАЈУ СЕБИ У ЏЕП: Отели од пензионера, за Јоргованкин ауди од 500.000 евра

0

Народна банка Србије наводно је купила блиндирани „ауди А8“, који се користити за превоз гувернерке Јоргованке Табаковић, тврде посланици опозиције у Народној скупштини! Представници синдиката војске и полиције такође траже одговоре од НБС, огорчени што се на њима штеди, док се појединци бахате.

Ову информацију најпре је на Твитеру објавио председник СРС Војислав Шешељ, а након тога је о томе говорио и посланик радикала Милорад Мирчић, који је током скупштинског заседања упитао којим новцем је плаћено то скупоцено возило.

– Којим средствима и чијим новцем је плаћено путничко возило „ауди А8“, блиндирано, за потребе Народне банке Србије, и то наводно за превоз гувернера, а у висини од 500.000 евра? Радници у Крагујевцу штрајкују, у „Гоши“ се одлучују на штрајк глађу, у Србији владају беда и немаштина, па којим и чијим новцем је исфинансиран овакав луксуз НБС? После масажера за ноге, ево још једног великог трошка и велике авантуре гувернера НБС – рекао је Мирчић.

Воли да се расипа

Он је за Курир још додао да је недопустиво потрошити скоро пола милиона евра на скупоцени аутомобил у тренутку када „пола Србије умире од глади“.

– Иначе, Јоргованка Табаковић је и позната као неко ко воли да расипа новац – казао је Мирчић.

Након Мирчићевог посланичког питања у вези са куповином блиндираног „аудија А8“ за потребе превоза Табаковићеве и тражења образложења за ову расипничку набавку НБС, огласили су се и из војног и полицијског синдиката са више него оправданим питањем због чега је у периоду замрзавања плата у јавном сектору, те током мера штедње набављен овај скупоцени аутомобил.

– Предлажемо да се тај суперлуксузни „ауди“, ако је набављен по тој цени од пола милиона евра, прода и помогне најугроженијим припадницима полиције и војске и ратним инвалидима – кажу у синдикатима.

Новица Антић, председник Војног синдиката Србије, наводи да припадници Војске живе у беди, да две трећине војника живи од плате која је мања од републичког просека, а 80 одсто њих не може да приушти ни потрошачку корпу.

– Срамота! Војска нам гладује, вози се у распаднутим возилима у Копненој зони безбедности, а они се иживљавају наочиглед свих грађана – каже Антић.

И у Полицијском синдикату не крију огорчење.

– Док обичан полицајац не може да прехрани породицу, чиме је гувернерка заслужила толике привилегије? Потпуно су изгубили компас и осећај где и у ком времену живе – наводе у Полицијском синдикату.

Табаковићева се јуче није јављала.

Зоран Живковић
БЕСМИСЛЕНО И ВАН ПАМЕТИ

Народни посланик и председник Нове странке Зоран Живковић, који је недавно тражио формирање анкетног одбора због незаконитог одузимања лиценце за рад „Таково осигурању“, каже је одлука о набавци блиндираног аутомобила „бесмислена и ван памети“. Живковић подсећа на низ сумњивих одлука и набавка НБС откако је на њеном челу Табаковићева:

– Сумњивим одузимањем лиценце у „Таково осигурању“ 408 људи је остало на улици, набављали су се подупирачи за ноге, кожни грудњаци…. Зет јој је мимо свих правила помоћник конзула у Риму, ћерка директор филијале РФЗО у Новом Саду…

Напредно
ЈОРГОВАНКИНА ЋЕРКА ПОСТАЛА ДИРЕКТОРКА

Милена Табаковић, ћерка гувернерке НБС, пре четири године била је у средишту скандала када је откривено да службено возило РФЗО, где је запослена, користи у личне сврхе да би из Новог Сада ишла на усавршавање у Београд. Након тога се о млађој Табаковићевој ништа није знало, али је она за то време грабила ка врху, те је тако недавно постала директорка новосадске филијале РФЗО. По свему судећи, усавршавање и вожња о трошку државе уродили су плодом! То што је Миленина мама висока државна функционерка је тек случајност.