Прочитај ми чланак

ДРУГОСРБИЈAНСКО ПОСЛА: Руси су криви што НАТО не гаси пожаре по Црној Гори

0

Сајт peščanik.net већ доказани сорошевско-другосрбијански медиј, користи катастрофалне пожаре у региону за отворено антируску кампању!

Драматично набрајајући све делове обале и приобаља где ватра упорно господати, дрско питају – „Из дана у дан нижу се све неповољније вести о пожарима на Луштици, у Сутомору, Марковини, Ластви Чевској, Госпоштини и Подгорици, као и на хрватском приморју код Сплита.

Фото: Читалац „Вијести“

Aнгажована је и војска, али хваљених руских Беријева Б 200 ниоткуда, као ни њихових хеликоптера К32 за гашење пожара на неприступачним теренима. Они су, изгледа, били само „покривалица“ у србијанским медијима за реално пословање РСХЦ. Или је можда затајио онај „електронски систем за мониторинг кризних тачака у региону“!

„Добронамерни“ текстописац заборавља ситан детаљчић, да су то све предели у земљама чланицама НАТО, њима је забрањено ангажовање руских капацитета, а особље РСХЦ у Нишу није путујућа позоришна дружина да се саморекламира, те је критику требало да упуте на надлежну адресу која се зове ЕAРДРЦЦ (Евроатлантски центар за одговор на ванредне ситуације), којима систем за мониторинг у Хрватској и Црној Гори још и није изграђен, те им голуб писмоноша у Брисел доставља хитне захтеве за очекивану помоћ!