Прочитај ми чланак

НЕСЛАВНО СА ВУЧИЋЕМ: Стаматовић о сусрету са првим човеком СНС-а

0

Признање председника општине Чајетина Милана Стаматовића да је био позиван да пређе у напредњаке Aлександра Вучића, као и да су му нуђени станови у Београду и исплата новца само да напусти фотељу општинског челника, претворило се у оштру вишедневну полемику са потпредседницом Владе Србије Зораном Михајловић.

Михајловићевој која га демантује узвраћа да за своје тврдње има сведока бизнисмена Зорана Башановића, који је иначе раније словио за блиског Вучићу.

Чајетински први човек је после бившег министра за ванредне ситуације Велимира Илића други политичар који је проговорио о подмићивању, рекавши да није било приче о конкретном износу јер су то били посредници. Претходно је лидер Нове Србије Велимир Илић признао да му је понуђено 600.000 евра у три рате да се повуче из политике.

Ко то тамо притиска?

Милан Стаматовић је подсетио да му министарка Михајловић, коју назива „мегатрендушом“, константно прети инспекцијама и хапшењем. Она каже да су изјаве Стаматовића недопустив притисак на рад државних органа који истражују нелегалну градњу на Златибору и сумње на прање новца у грађевинским пословима. Њихов сукоб се распламсао 2015. када се супротставио одлуци да се фирми Златибор без накнаде уступи 2.213 хектара земљишта на планини, а Стаматовић оптужио министарку да држави наноси штету од четири милијарде евра.

Стаматовић који је однедавно лидер Здраве Србије каже да је требало да му буде омогућен састанак с Вучићем, па да се о томе прича.

– Aли нисам пристао. Били су три-четири пута ти његови емисари. Све мени познати људи, моји школски другови – рекао је Стаматовић и додао да су га Вучићеви посредници упозоравали да ће „кренути с притисцима и паковањем афера ако не прихвати понуду“.

Стаматовић је, према речима Михајловићеве, показао да се залаже за Србију слабих институција, којом ће владати „локални шерифи“ попут њега, уместо владавине права и закона. Стаматовић је у чуду што Михајловићева брани Вучића, иако га није напао.

– Она је доказ да „залудан поп и јариће крсти“, уместо да се бави поправком порушених мостова по регионалним путевима, и каже зашто ауто-пут ка Црној Гори заобилази Западну Србију, али и престане да спречава грађане Златиборског округа да аеродром Поникве приведу намени – рекао је Стаматовић.

Неславно са Вучићем

Председник општине Чајетина је казао да је једном имао састанак с Вучићем, али се неславно завршио:

– Тада је била сезона прелазака људи из ДСС-а у СНС. Нисам желео да пређем, не слажем се с њиховом политиком – казао је Стаматовић.