Прочитај ми чланак

АМЕРИЧКИ ДИПЛОМАТА: Додик почео позитивно – завршио негативно, а Вучић…

0

Некадашњи специјални изасланик америчког председника Била Клинтона за Балкан и специјални представник САД за примену Дејтонског мировног споразума Роберт Гелбард, изјавио је да председник Србије Александар Вучић "уноси много модерних промишљања у Србију".

„Слободна Босна“ преноси да је Гелбард, који већ два дана борави у БиХ, у Дневнику ТВ1 „упоредио почетак политичке каријере Александра Вучића и председника Републике Српске Милорада Додика“.


– Додик је почео позитивно, а завршио негативно, Вучић уноси много модерних промишљања у Србију. У недељу сам у Вашингтону вечерао с њим. Имао сам много разговора с њим. Срео сам се раније с њим у марту. Одвојио је времена у току своје живахне кампање да се састане са мном – казао је Гелбард.

Амерички дипломата је рекао да Вучић пролази кроз нешто што Гелбард сматра позитивном трансформацијом.

– Ако га упоредите с Додиком, који је почео позитивно, а завршио негативно, мислим да Вучић уноси много модерних промишљања у Србију. Економија се отвара и они су сада веома привлачни страним инвеститорима – рекао је Гелбард.

„Слободна Босна“ наводи да ће Гелбард вечерас у Мостару, на дан обнове Старог моста, добити међународну награду на дан обнове Старог моста, као и да ће доделити традиционалну награду  „Mostar Peace Connection“.