Прочитај ми чланак

СЕЛЕКТОРУ САВИЋУ СВЕ ЈAСНО: Ово је шампионат за скидање Србије с трона

0

Први од три слободна дана без утакмица на Светском првенству у Будимпешти, српски репрезентативци су искористили за одмор, а једини тренинг су одржали на базену Комјади од 14 часова.

– Нисам сигуран да смо показали највише, али најбитније је да смо остварили први циљ – да будемо први у групи. Такмичење тек сада почиње. Четвртфинале је увек мач са две оштрице, а после много зависи и од костура – рекао је селектор „делфина“ Дејан Савић.

У одмору и тренинзима ће проћи дани до четвртфинала. Србија ће уместо од 20.30 играти од 16.10 са победником дуела Aустралија – Бразил.

– Гледамо све екипе и све их респектујемо. Ми јесмо фаворити у том мечу и знамо зашто смо овде. До краја турнира утакмице ће бити на нож. Ривал није битан, битна је концентрација на нашу игру – истакао је селектор.

На питање о притиску Савић је додао:

– Притисак није био само у Рију, већ протекле три године. Зато смо се договорили да ова сезона буде растерећена. Зато смо са једне стране релаксирани, али са друге знамо циљеве и концентрисани смо на оно што Србија треба да уради. Ово је првенство где на којем сви желе да сруше Србију и по томе ће остати запамћено. Није борба за медаљу, већ борба за скидање Србије са трона.

Што се тиче осталих екипа, Савић сматра да нема великих изненађења.

– Грчка и Шпанија могу много боље. Италија је показала највише што се тиче припрема и наставља са изузетним играма. Мађари на домаћем терену можда осећају притисак, а са друге стране мислим да су можда највише еуфорични. Aмериканци су показали и у Светској лиги врхунски ниво ватерпола, али су силом прилика испали.

На питање да ли се играчи опуштају, Савић је одговорио на свој начин:

– Не знам како се играчи опуштају, ја сам увек у радном односу.

До 25. јула, четвртфиналног меча, „делфини“ ће имати припреме кроз посматрање снимака.

– Гледаћемо заједно на базену ако не буде телевизијског снимка. Направићемо тежи тренинг да бисмо ухватили ритам са екипом која је играла осмину финала – поручио је селектор српске репрезентације Дејан Савић.