Прочитај ми чланак

КРСТИЋЕВЕ МАРКЕТИНШКЕ АГЕНЦИЈЕ за три године зарадиле преко пола милијарди динара?

0

Маркетиншки стручњак Небојша Крстић, некада саветник Бориса Тадића, сад главни и најартикулисанији "тумач" свих спорних ситуација које имају било какве везе с председником Србије Aлександром Вучићем и Српском напредном странком, у њихову корист, наравно, власник је две маркетиншке агенције које имају озбиљне годишње приходе, наводи Еспресо.рс.

Крстић, познатији као Крле, бивши другар и саветник некадашњег председника Тадића, добро брине о својим приватним пословима, чијој реализацији очигледно не шкоди подршка владајућој коалицији, пише на порталу kurir.rs.

Портал дневног листа Курир даље наводи да је Крстић наводно одлучио да „игра на сигурно“, те се лако се прешалтао с Демократске странке на Српску напредну странке, не марећи за дугогодишње пријатељство с Тадићем.

Курир овакве тврдње заснива на чињеници да Крстићеве маркетиншке агенције „Nova PR Public Relations“ која постоји пар година, и „Nova Communications“ коју је имао још и у време Тадићеве власти, послују одлично, а њихов приход у последње три године износи невероватних 451.710.000 динара.

Курир још и наводи да су само у 2016. години ове две агенције имале 156.040.000 динара пословних прихода, што значи да је пуно пословних ангажмана одрађено; а у 2015. години ове исте фирме су имале прилив од такође реализованих послова 167.326.000 динара, а пошто „Нова ПР“ није постојала 2014. само „Nova Communications“ у 2014. била је добра за 128.344.000 динара.

Нoвинари Курира су сабрали ове суме те дошли до закључка да Крстићеве фирме оствариле су пословни приход од три милиона седамсто хиљада евра, односно скоро пола милијарде динара!
 
Новинари су и позвали господина Небојшу Крстића да им прокоментарише ове податке које смо нашли у финансијским извештајима две његове агенције у Aгенцији за привредне регистре; међутим, он им је рекао да га не чуди што га то питамо, јер је био „критичан према Куриру, потпуно сигуран да ће због тога покушати да га казне“. Крстић је дословце написао: „Само напред. Пробајте да не измишљате и не лажете. У супротном ћу вас тужити“!

Иако новинари Курира нису схватили до краја шта је господин Крстић хтео да каже, јер су сви подаци врло транспарентни и јавно доступни у AПР-у, навели су и тачне цифре пословних прихода које су његове две агенције оствариле за последње три године, а онда и за све три године уназад појединачно.

Уследило је питање за господина Крстића да ли су ови подаци тачни. До објављивања овог текста одговоре новинари Курира нису добили.