Прочитај ми чланак

ПАНИКА „УЖИВО“ – снимци бежања од земљотреса

0

Друштвене мреже преплављене су снимцима последица снажног земљотреса који је јутрос погодио грчка и турска летовалишта. На многима туристи у паници беже.

На једном од многобројних снимака објављених на Јутјубу види се жена чије дете, услед панике када је почело да се тресе тло, умало није озбиљније повређено.

Наиме, док је седела у башти једног кафића с дететом у колицима осетио се земљотрес. У том тренутку су сви гости локала почели да беже ка вратима и закачили су колица с дететом, која се умало нису преврнула.

Срећом, ни жена ни дете нису повређени.

Снимци су настали на сигурносној камери у локалу у ком је жена седела.

На другом снимку се види како вода продире у један ресторан. Ту су и снимци јахта које су набацане једна преко друге, као и бројни туристи који су ноћ морали да проведу на отвореном.

Неки су покушали, у Турској, да се спасу уласком у болницу.

Забележен је и моменат када људи почињу у паници да беже пред цунамијем, који није био велики, али је поплавио све на обали.

Подсетимо, Грчку и Турску рано јутрос погодио је снажан земљотрес јачине 6,7 степени Рихтерове скале. Према најновијим подацима, страдале су две особе, док је 180 људи повређено.