Прочитај ми чланак

БЕС ГРКА ЗБОГ „ЗАКИНТОСА“: Клубови подељени „за Србе“ и „за Британце“

0

После смрти америчког туристе на Закинтосу, грчки медији и јавност подробније се баве проблемима који настају у том популарном летовалишту.

Сваке ноћи туче, убадања…

Портал патратора.гр наводи да стотине хиљада дечака и девојчица сваке године лети на Закинтос, Крф, Крит, Родос, Кос, а од Грчке виде само Лаганас, Кавос, Малију или Фалираки, који су мутирали у места на којима је особама од 18 до 30 година омогућено практично све.

„Чињеница да се 22-годишњак враћа у домовину у ковчегу, пошто је пребијен до смрти је чињеница која изгледа да не чини проблем никоме. Грчка, шта више, има компаративне предности у односу на друга популарна летовалишта за младе, цене на Закинтосу су мање него на Ибици или Мајорци, а толеранција на девијације је још већа – а то није због традиционалног грчког гостопримства“, наводи се.

„Ноћи на Закинтосу су постале део подземља, а то не погађа младе који долазе у Грчку како би пили до јутра и урадили све оно што је супротно са установљеним концептом личног достојанства. Сваке ноћи се дешавају туче, убадања, а несвесна тела леже испред центара забаве. Сирене које се чују су углавном сирене амбулантних возила“, додаје се.

„Пијано лице Грчке“ шири се светом

Уз навођење језивих примера трагедија које су се догађале протеклих година, додаје се и да су слична места, попут Ибице и Маљорке под контролом која даје осећај сигурности, док оно што се догађа у Грчкој значи само једно – одсуство органа реда и уопште реда и закона.

„Такозвано „пијано лице Грчке“ се шири светом, а постало је готово сасвим нормално некога ударити у лице, у пијаном стању, учествовати у тучама, сликати нечасне, прљаве и одвратне ситуације и тако даље… Тинејџери су жедни анархије и незрелог понашања, а када стигну где су се запутили не постоје баријере за њих. Грађани су резигнирани и на друштвене мреже постављају фотографије обезнањених људи који долазе у њихова места и уништавају их“, истиче се.

Даље се у тексту апострофирају и припадници одређених народа.

„У инцидентима углавном учествују људи са Балкана, Срби, Бугари, Румуни и други, а то што они нападају Западњаке више него што то Грци раде, у Грчкој, то је веома лоше… Срби имају веома лош иницијални приступ према Британцима и Американцима, а клубови су углавном подељени на оне који су „за Србе“ и „за Британце““, закључује се.