Прочитај ми чланак

ДВЕРИ СНС доноси пословник у Скупштини по којем је забрањено посланицима да мисле!

0

СНС је потпуно корумпирала ову државу. Двери указују на тај криминал и одговорност судова. Независност судства не значи да судови не одговарају никоме. Напротив, избор и контрола рада судске власти је једна од кључних улога Народне скупштине.

„Маја Гојковић је јуче по ко зна који пут казнила посланике опозиције. Ево шта сам рекао по стенограму Народне скупштине и због тога био кажњен: Једино што имамо то је нешто мало времена које нам следује по Пословнику и то нам одузимате као право. То онда губи границе било каквог парламентаризма, слободе говора и демократије. Једино што нам је остало то је право на реч. Ако нам то ускратите онда је то неки Аушвиц, или како се то зове ја не знам, али знам да немам право на реч.

То је био разлог за још једну опомену од стране председника Народне скупштине, Маје Гојковић“ – рекао је шеф посланичке групе Двери, Бошко Обрадовић на конференцији за медије одржаној у Народној скупштини.

Он је истакао да је главна тема на седници Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва, био рад Центара за социјални рад, тј. насиље у породици које је ескалирало у последње време.

„Веома је лоше све свалити на запослене у Центру за социјални рад, који због превеликог броја корисника, а због забране запошљавања, све мање запослених у центру, не могу да се носе са свим проблемима. За то време занемарује се улога тужиоца, судија, политичара, полиције и свих оних који у том ланцу одговорности избегавају одговорност.

Невероватно је да смо имали низ смртних исхода, а да нико у Србији није поднео оставку или осетио макар моралну одговорност за оно што се десило у Центрима за социјални рад. Тражио сам од министра да неко коначно сноси одговорност. Довољан је пример Салета Мутавог, који није отишао на одслужење казне на основу правоснажне пресуде. Тако је онда могао да се бави тучама и насиљем.

Дакле, неко штити насилнике у Србији. Ко их штити у полицији, судовима, и међу политичарима? Није суштински проблем у центрима, већ у заштићеним лицима која та дела чине.“

Обрадовић је још рекао да ако не дође до промене система вредности, ни сви полицајци света нас неће сачувати и додао да када је СНС дошао на власт, ријалити програми су доживели своју експанзију и наметнули овај погрешан систем вредности.

Народни посланик Срђан Ного, коментарисао је одлуке са седнице Одбора за административна питања.

„Апсурд је да на једној заједничкој седници представници свих посланичких група, треба да напишу кодекс понашања народних посланика у границама дозвољености коментарисања судских одлука и поступака, а да одмах након тога на предлог председника Одбора, који је из редова СНС-а, тај кодекс буде и усвојен“ – рекао је Ного.

Он је нагласио да је то идентичан кодекс, који је усвојен још 2016. и да је само преписан.

„Међутим, спорна је тачка број 2. која каже да народни посланик мора да се суздржи од изношења идеја, информација или  мишљења. Ово је нешто што народне посланике треба да учини људима без идеја и мишљења. То је у супротности са најосновнијим људским правима, па онда и свим могућим политичким правима. То утиче директно на смисао постојања народних посланика, а то нам гарантује Устав. Логично би било да се судије суздржавају од мишљења, да не би утицали на пресуде, а не посланици.

Вучић је носио Динкићево робијашко одело у Народној скупштини, па то није био проблем.  Овим желе да одузму реч посланицима и наставе „Аушвиц“, који је у скупштини први поменуо шеф посланичке групе СНС, Александар Мартиновић. СНС је потпуно корумпирала ову државу и ми смо неко ко указује на тај криминал и одговорност судова, које мора бити независно.

Ми смо изабрани да бисмо износили истину и ми овај кодекс нећемо прихватити“ – закључио је Срђан Ного.