Прочитај ми чланак

БОБИ МАРЈАНОВИЋ ЈАСНО ПОРУЧИО ШПАНЦИМА: Злато на ЕП припада Србији

0

Повратник у национални тим прижељкује да са Србијом покори Европу.

Кошаркаш Детроита Бобан Марјановић каже да су циљеви репрезентације Србије највиши могући и да је дошло време да после 16 година поново буде првак Европе.

Фото: kss.rs – Небојша Параушић

– Увек треба постављати високе циљеве, то је наравно прво место… Тек смо на почетку припрема, али било којим послом да се бавиш мораш да стремиш ка највишим дометима. Главна амбиција нам је златна медаља и морамо да градимо до ње – рекао је Марјановић Тањугу на првом окупљању репрезентације на припремама за ЕП.

Високи центар сматра да екипа Aлександра Ђорђевића има огроман квалитет и да је најважније да играче заобиђу повреде.

– Боже здравља, надам се да је дошло време да злато. Имамо квалитет, тим нам чине играчи из НБA, Евролиге, добрих тимовима, озбиљни кошаркаши – поручио је Марјановић, додавши да не сме да се потцени ниједан противник.

– Постоји јака конкренција, она те чини јачим. Лопта је округла, свако данас игра кошарку и изненађења су могућа. Сви противници су озбиљни.

Како је нагласио, Марјановић има јак мотив да са државним тимом направи велики успех.

– Сви смо мотивисани од првог окупљања, посебно што смо имали паузу која није била кошаркашки активна, већ рад у теретани, трчње, шутеви на терену… Пред нама је озбиљан рад, ужелео сам се кошарке и са нестрпљењем чекам први тренинг репрезентације – закључио је Марјановић.

Европско првенство игра се од 31. августа до 17. августа, а Србија се налази у групи са домаћином Турском, Русијом, Летонијом, Белгијом и Великом Британијом.