Прочитај ми чланак

ШТИМАЦ ПРЕД ПОТПИСОМ – Мења клуб, остаје у Истанбулу!

0

Након сезоне проведенее у екипи Бешикташа Владимир Штимац би требало да промени средину и да заигра за клуб који има "А" лиценцу за наступе у Евролиги.

Српски интернационалац Владимир Штимац имао је фантастичну сезону у дресу Бешикташа и већ неко време се спекулише да га чека промена средине и уноснији уговор.

Било је разних прича, а последњу су лансирали турски медији који тврде да је Владимир Штимац на корак од потписивања уговора са турским Анадолу Ефесом!

Клуб који има вишегодишњи уговор са Евролигом решио је да обави реконструкцију екипе у паузи између две сезоне, па су тако до сада отишла седморица играча међу којима су и они најважнији попут Томе Ертела, Џејсона Грејнџера и Тајлера Ханиката.

Са друге стране, Ефес је већ нашао адекватне замене за оне који су отишли, а следећа аквизиција требало би да буде наш Владимир Штимац.

Бивши центар Црвене звезде имао је сјајне партије у дресу Бешикташа током претходне сезоне, па је тако на 39 мечева у Турској кошаркашкој лиги (ТБЛ) просечно бележио 13,9 поена и 9,6 скокова.

Бешикташ је током претходне сезоне играо и у ФИБА Лиги шампиона, а Штимац је тамо такође имао одличне бројке. Просечно је бележио 13,3 поена и 9,5 скокова по мечу.