Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ МИНИСТАРКИ У ЛИЦЕ Вучић ме је звао у СНС, сведок је и Зоран Башановић!

0

Реаговање Милана Стаматовића, председника Иницијативног одбора Здравe Србијe (ЗС) поводом Михајловићкине тврдње да је свака критика Вучића исто што и "залагање за Србију слабих институција у којој ће владати локални шерифи попут Стаматовића".

Да „залудан поп и јариће крсти“, доказ је министарка опште праксе Зорана Михајловић која, уместо да се бави поправком порушених мостова по регионалним путевима, одговори на питање зашто аутопут према Црној Гори заобилази целу Западну Србију и престане да спречава грађане Златиборског округа да свој аеродром „Поникве“ приведу намени, изиграва портпарола председника Републике и брани га од мене, иако га ја нигде нисам ни напао, осим што сам рекао да ми је својевремено нудио да пређем у напредњаке, што може да посведочи и његов пријатељ Зоран Башановић који је присуствовао том сусрету – изјавио је председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић, поводом Михајловићкине тврдње да је свака критика Вучића исто што и „залагање за Србију слабих институција у којој ће владати локални шерифи попут Стаматовића“.

– Зашто Михајловићка коментарише ствари у које није упућена, о којима ништа не зна, а да сама није ни поменута, све успут ми стављајући у уста нешто што нисам рекао? Ова „мегатрендуша“, назови „професорка економије“, не зна чак ни прост рачун, па је тако израчунала да сам добио осам пута мање, а не три пута више гласова од њеног председника Вучића на претходним председничким изборима и на Златибору му приредио најубедљивији пораз у Србији! Међутим, све јој то не смета да константно мени прети инспекцијама и хапшењем, а грађане слободне територије Златибора вређа, називајући нас „Дивљим западом“ – рекао је Стаматовић, истичући да се слаже са најпознатијим живим Златиборцем, песником Љубивојем Ршумовићем, који је рекао да „и Србија има свој Запад“, али не дивљи, већ су управо Златибор и Западна Србија најрепрезентативнији излог Србије ка свету.

 

МИХAЈЛОВИЋ НАПАЛA

Оптужбама на рачун изабраног председника Србије Aлександра Вучића председник општине Чајетина Милан Стаматовић показао је да се залаже за Србију слабих институција, којом ће владати локални шерифи попут њега, уместо владавине права и закона, оценила је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструтуре Зорана Михајловић.

Како је саопштено, она је поводом оптужби председника општине Чајетина Милана Стаматовића на рачун председника Србије Aлександра Вучића, рекла да поручује Стаматовићу да се не нада да ће добити понуду за какву је оптужио Вучића.

„Вероватно да Стаматовић полази од себе кад каже да му је неко, у Вучићево име, нудио станове и новац. Aли, грађани неће насести на ту причу, што су већ показали тиме што су му, после више од 20 година у политици, дали осам пута мање гласова на председничким изборима од другог кандидата са локала, готово без политичког искуства“, наводи Михајловићева.

Она истиче да изјаве Стаматовића представљају недопустив притисак на рад државних органа који истражују случајеве нелегалне градње на Златибору и сумње на прање новца у грађевинским пословима на тој планини.

„Стаматовић никог неће успети да застраши измишљеним оптужбама, нити ће инспекције због тога престати да раде свој посао и наџиру поштовање закона у општини Чајетина. Нећемо дозволити да се Златибор и Србија претворе у Дивљи запад, где закони не важе, а представници државе немају шта да траже“, закључује Михајловићева.