Прочитај ми чланак

ОПОЗИЦИЈА УПОЗОРАВА: Нови заштитник ће штитити власт, а не грађане! Тепић тражила

0

БЕОГРАД - Посланици опозиционе Демократске странке (ДС) и Нове странке данас су критиковали предлог да председник Прекршајно - апелационог суда Зоран Пашалић буде изабран за Заштитника грађана наводећи да не испуњава потребне критеријуме и да је вероватније да ће штити власт а не грађане.

Посланица Нове странке Мариника Тепић тражила је да се повуче предлог да Пашалић буде нови омбудсман, као и да је потребно предложити неког ко ће бити „по мери грађана, а не Српске напредне странке (СНС) и његових коалиционих партнера“.

Према њеним речима, Пашалићева биографија, на осам страна, показује бројне мањкавости и да се „плаши шта још у тој биографији не пише“.

Тепић је навела и да је проблем што Пашалић у својој каријери није имао додира са људским правима, а критиковала јеи што седео у скупштини спортских клубова са навијачима који се терете за многе прекршаје.

Жика Гојковић из посланичког клуба СНС негодовао је због критика Маринике Тепић и казао да је она неравномерно делила новац када је била покрајински секретар и „закидала“ тамо где не треба, а да сада у парламенту седи и говори о моралу и држи предавања.