Прочитај ми чланак

ДРАГАШ – др ЂУРКОВИЋ: Нова свађа на десници – ко је режимски, естрадни патриота

0

Међу патриотским интелектуалцима опет бурно; тема је ко је режимски, естрадни интелектуалац и патриота, а ко није.

На Фејсбук страници Центра за Конзервативне Студије , невладине организације чији је председник др Мишa Ђурковић, појавила се објава у којој се веома критички коментарише иницијатива групе патриотских интелектуалаца (др. Слободан Комазец, Бранкo Драгаш, др. Драган Петровић и економиста Драган Радовић), која име за циљ да српској јавности понуди алтернативни политички програм у односу на програм и идеологију коју заступа садашњи владајући режим СНС-СПС.

У објави, на Фејсбук страници Центра за конзервативне студије, дословно је написано да је „наша омиљена екипа ТНТ поново на окупу”; да су „овог пута појачани са Драгашем, али додуше без оног лажног војног инвалида”; и да „штета што се Мирољуб продао властима” јер би „са њим би то био дрим тим, али и овако је мнооооого јако”.

Тим поводом, на својој веб страници, економиста Бранко Драгаш објавио је чланак Миша Ђурковић, естрадни патриота, у коме је оптужио председника Центра за конзервативне студије да је „режимски патриота, идеолог вербалног легализма, лажног национализма и промотивног православља”.

У тексту Бранка Драгаша се такође наводи:

„Природно је да нас напада издајнички и криминални режим који уништава Србију. То је њихов посао да одбране своју погубну владавину. Плаше се било каквог окупљања и удруживања, које није под њиховом контролом. Плаше се сваког слободног и мислећег човека, који не ради за њих и кога не могу да ногом ударе као на неко псето, зато што их не слуша.

Али да нас напада један конзервативац, научни сарадник и естрадни патриота, инфантилним узвицима и Драмосеровим доскочицама, који,наводно, не ради за корумпирани режим, то је заиста бесрамно.

Ситуација у друштву је потпуно јасна, не мораш да будеш научни сарадник и да путујеш на међународне скупове, то знају бабе на нашим пијацама, или си против тоталитарног и издајничког режима или си сарадник суманутог психопате на власти, сарадник који, из тог служења, има личне материјалне користи, јер га Србија уопште ни не занима.

Ако си противник Српског Краља Ибија и булументе његових превараната, бараба и лопова, ако се бориш за Демократију и Републику, зашто би онда нападао неке људе који се исто боре за рушење Тираније и Култа личности на свој начин?

Зашто исмејаваш нечију борбу?

Зар није нормално да подржиш такве храбре појединце и да их охрабриш, ако си ти већ научна кукавица, мешетар и мекушац?

Чак и да је тај начин борбе погрешан, према твом мишљењу, нећеш то јавно коментарисати, јер се сви налазимо на истом друштвеном задатку – рушењу Тираније и Култа личности.

Али када јавно нападаш оне који су се осмелили да се побуне и организују, онда је то доказ на чијој си страни, доказ да си део тог великог Зла и да си добио задатак кога мораш да извршиш.

На мојим интернет страницама сам преносио неке текстове људи који ми нису идејно блиски, али сам сматрао да треба јавност и то мишљење да чује, међу њима се налазио и Миша Ђурковић, из разлога да цвета хиљаду мишљења и да се шири народни фронт борбе против шизофреног Драмосера.

Циљ, дакле, мог јавног политичког деловања је рушење издајничког режима, није ми намера да се бавим научним саветником Мишом Ђурковићем.

Међутим, када овако примитивно, подло, бестидно и наручено почне да блати моје сараднике и мене, када се спрда са нама, када нас вређа, понижава и исмејава, као неки неваспитани паланачки деран, коме треба заврнути уши да би схватио где му је место, онда сам приморан да се браним.

Овај напад МЂ показује стање свести наше естрадне патриотске квазиинтелигенције.

Овај напад ми је дао повода да се у неком наредном периоду, када будем имао више времена, не блејим и паразитирам у институту, него радим на првој линији тржишта, обрачунам са том естардном патриотском ПИНК екипом докоњака и покварењака ,која паламуди по нашим медијима годинама, прича празне и наручене приче, ваља гомилу глупости,узима новац пореских обвезника за неки свој наводно научни рад, пресипају годинама из шупљег у празно, да их све побројим и ставим у један кош, да раскринкам њихово покварено служење ражиму, све по налогу Службе, тако да расчистимо тај патриотски терен једном за сва времена и да грађани знају ко је ко и шта ко ради.

У тој нашој борби раскринкавања лажних патриота неће бити повлашћених. Не могу више да их гледам нити да их слушам. Постали су све безобразнији и осионији. Каријера, медији и новац им је ударио у главу. Изађите,бре, из државних института и државних пројеката, направите своју приватну фирму за консалтинг и покушајте да продате тај ваш лажни патриотизам народу.

Престаните више да служите свим режимима!

Изађите на црту!

Јавност нека суди о нашем раду.”

Редакција Србин.инфо је покушала да телефоном ступи у контакт са др Мишом Ђурковићем, пошто је ова Фејсбук објава покренула доста јаких емоција међу српским патриотским интелектуалцима. Нажалост, у томе нисмо успели.

На нашу СМС поруку, упућену господину Ђурковићу, да нам да коментар у вези чланка Бранка Драгаша,  председник Центра за конзервативне студије нам је кратко одговорио, такође СМС поруком, у којој је стајало да је он тренутно на одмору.