Прочитај ми чланак

СРС ЗАХТЕВА ОД ВЛАСТИ ДА ОДГОВОРИ НА ЧЕТИРИ ПИТАЊА у вези са мигрантском кризом

0

Омладина Српске радикалне странке Градског одбора Београд данас је одржала конференцију за новинаре на тему мигрантске кризе и проблема која иста доноси Србији и грађанима Србије. СРС захтева од власти да одговори на четири питања у вези са мигрантском кризом.

– Због чега држава до сада није обавила статистику колики је број кривичних дела која су починили мигранти над нашим грађанима, који је број нерешених дела за које се сумња да су их починили илегални мигранти?

Да ли су скромне донације ЕУ, које су до септембра 2016. износиле 7,6 милиона евра за храну и транспорт миграната, довољне да се намире потребе скоро милион миграната који су прошли или остали у Србији и да ли Србија из свог буџета даје део новца за потребе миграната?

Који је план државе за мигранте који ће остати овде, да ли ће они вечито живети од социјалне помоћи, или ће се они, као јефтинија радна снага, запошљавати лакше него наши сународници јер треће опције нема?

Такође нас интересује зашто се јавно пласира лажна информација да имамо међународну обавезу да примамо мигранте, јер конвенција УН о азилу, у члану 31, каже да морамо да примамо азиланте само ако овде долазе директно из земље у којој су угрожени, а знамо да се Србија не граничи ни са једном арапском земљом – питају радикали.

Предлог СРС је да се Србија заштити зидом на граници са БЈРМ као што постоји иста на граници са Мађарском, или као Израел који је захваљујући квалитетним проверама прихватио само 0,15 посто захтева за азил, што показује да лажне избеглице чине чак 99% од укупног броја придошлих, док је, рецимо, Француска одбила чак 96% захтева за азил, што показује да се не ради о избеглицама него о економским мигрантима. Србија је земља грађана Србије и наши интереси и наша безбедност морају да имају примат над интересима оних који су прекршили закон и ушли у нашу земљу илегално.