Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА СРБИЈЕ – НОГО (ДВЕРИ) У ЛИЦЕ НАПРЕДЊАЦИМА: Ваше казне нас неће ућуткати!

0

Српска напредна странка управља државом тако да и државу и све јавне функције поистовећује са собом. Тако имамо председника Скупштине, или када га мењају остали председавајући, који Народну скупштину и пословник тумаче као да су они сами извор права и они сами апсолут примене тог пословника. Свако је дужан да се придржава пословника, па и председник – рекао је народни посланик Двери, Срђан Ного, на седници Одбора за административна питања.

Ного је рекао да је конкретан случај са седница које су одржане 28. јуна и 29. јуна када су посланици из посланичке групе Двери добили укупно три казне, то најбоље илуструје.

„Хтео бих да поставим питање зашто се искључује микрофон током излагања наших посланика, а често то не резултира никаквим казнама, већ просто жељом да се прекине у одређеном сегменту наше излагање. Тако је управо председнику наше посланичке групе више пута током излагања искључен микрофон. Прекинуто је његово излагање када је изнео вредносни суд о Бриселском споразуму“ – рекао је народни посланик Двери.

Ного је додао да свако има загарантовано право да може слободно да размишља и политички делује и да се посланицима Двери ускраћује то право.

„Што се тиче конкретне чињенице због које је Обрадовић добио опомену, тиче се његове реченице да је Вучићу било битно, зашто је изабрао Ану Брнабић, да целом свету пренесе да су Срби за премијера по први пут добили Хрватицу, жену и лезбејку. И цитирао је светске медије. Значи он је добио за цитат светских медија опомену, а ја бих вас подсетио на чињеницу када је Ана Брнабић постала министар у влади Александра Вучића, да је сам Александар Вучић изашао и рекао да смо добили прву геј министарку у Србији“ – истакао је Ного.

Он је још рекао да Српска напредна странка жели да промовише хомосексуализам,  да је промовитељ геј парада и да ће се Двери на политичком пољу борити против тога.

„Што се тиче моје казне и опомене изречене мени, ја бих поставио питање, где је три минута стенограма Народне скупштине мога излагања? Три минута и педесет секунди недостаје из мога говора, када је неко саботирао и искључио микрофон и када камере РТС-а ни једном нису приказале мене када држим то излагање. И зашто сам добио опомену? Зато што ми је ускраћено право да реплику?

Ја сам цитирао да ми по члану 104. припада право на реплику, зато што је погрешно протумачено моје излагање, где се јасно види да ја никада нисам доводио Српску православну цркву у везу са неком страном службом, нити Електротехнички факултет са фирмом Ненада Ковача, већ сам у свом излагању постављао јасна питања, на основу рецимо уговора скинутих са сајта Министарства, на основу судских поступака пред надлежним судовима у Републици Србији, на основу снимљених разговора прибављених у законитом поступку од стране служби безбедности, на основу званичне биографије која нам је достављена, а тиче се мандатара за састав нове Владе, на основу јавно доступних података и добио сам нешто што није личило ни на какав одговор“ – наставио је Ного.

„Мени и Бошку Обрадовићу је част зато што страдамо и што смо кажњени због изношења политичког става и сопственог мишљења и будите сигурни да ћемо то наставити и на наредним седницама и да нас казнама нећете моћи ућуткати“ – закључио је Ного.