Прочитај ми чланак

НА ХАЛКИДИКУЈУ ХАОС: Олуја, разрушени путеви, кола у блату … (ВИДЕО)

0

Летовање у Грчкој је многима пресело у претходних 48 сати због јаке олује која је погодила једну од омиљених дестинација за туристе - Халкидики.

Јаке падавине праћене олујним ветром натерале су надлежне да евакуишу на десетине људи, неки хотели су поплављени, а стотине аутомобила су завршиле под водом или у блату.

Ватрогасци су десет пута морали да извлаче људе из заглављених аутомобила, а ангажоване су све пумпе за испумпавање воде.

Према доступним информацијама, посебно тешку ноћ након целодневних падавина имали су на западној страни другог прста Халкидикија, а проблема има од Неос Мармараса и Торонија до Сартија, Вурувуруа и Сикије на другој обали.

Одрони на путевима, бујице, преврнути аутомобили које носи вода, потопљене куће, апартмани и радње су паралисали овај део Халкидикија, а штета се још процењује.

Ипак, како кажу надлежни, осим „њих неколко“, туристи су одлучили да остану у својим смештајима и чекају да прође лоше време. Председник хотелијерске и туристичке организације Халкидикија је рекао да је један број туриста тражио премештај, а да је на самом југу Ситоније неколико породица отказало смештај.

Температура на Ситонији је тренутно 24 степена, нема падавина и умерено је облачно, а температуре изнад 30 степени се очекују тек од понедељка