Прочитај ми чланак

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Морача није била гробница Партизана

0

Нису црно-бели бриљирали у двомечу са Будућности, али је циљ испуњен - пролазак у трећу рунду квалификација за Лигу шампиона и минимум још четири меча у Европи.

У реваншу под Горицом, Партизан је одиграо без голова са црногорским шампионом. У наредној рунди, чета Мирослава Ђукића играће са грчким прваком Олимпијакосом.

Очекивано, српски шампион није дозволио изненађење у реваншу, али навијаче црно-белих може да брине јалова, лоша игра Леонарда, Ђурђевића и другова. Да није било рапсположеног голмана Филипа Кљајића, црно-бели би стрепели за пролазак.

Осим стативе Влаисављевића у 35. минуту, до последњих 15-ак минута меча, домаћин није имао прилике, а онда паклених три, четири минута за госте. Прво је Митровић у 79. минуту са пет метара главом после корнера промашио празан гол, да би у наредне две акције, чувар мреже Партизана сачувао мрежу.

Партизан је био опаснији у првих 45 минута, а најбоље прилике пропустио је у финишу првог полувремена. У 41. минуту, Урош Ђурђевић је изашао сам испред голмана Мијатовића, али је оклевао, па му је одлични чувар мреже Подгоричана одузео лопту. У следећем нападу, после слободног ударца, Бојан Остојић је био највиши у скоку, али је лопта ударила у стативу.

У финишу, када су домаћини играли на све или ништа, блло је неколико солидних контри српског шампиона, али је затајила завршница.

Циљ је испуњен, али брине игра, а само недељу дана има до првог меча са Олимпијакосом у Хумској. Грчки шампион је фаворит, али црно-бели нису без шанси, али… За наду је потревно много више од оног приказаног у 180 минута са скромним плаво-белима из Подгорице. Ипак, Партизан ће бити јачи за Сједуба Суму, који је коначно стигао у Хумску после праве латиноамеричке сапунице.

Ево како су фудбалери Партизана дочекани на стадиону у Подгорици

Фудбалери Партизана дочекани су од стране навијача Будућности на стадиону „Под Горицом“ застрашујућим и срамотним транспарентом.
 
Најватреније присталице Будућности, окупљене под именом „Варвари“, поручили су црно-белима: „Морача ће ових дана бит гробница Партизана“.

Иначе, навијачи Будућности нису дозволили играчима Партизана миран сан ноћ уочи реванш меча 2. кола квалификација за Лигу шампиона.

„Варвари“ су се окупили испред хотела у коме бораве играчи Партизана и песмом и повицима покушали су да им поремете миран сан пред веома важну утакмицу.

Гробари напунили затворену јужну трибину

Неколико стотина навијача Партизана бодри црно-беле на стадиону „Под Горицом“.
 
„Гробари“ су били смештени на јужној трибини стадиона Будућности, одакле су пружали подршку изабраницима Мирослава Ђукића у настојању да се домогну трећег кола квалификација за Лигу шампиона и двомеча са Олимпијакосом.

Међутим, јужна трибина стадиона „Под Горицом“ требало је да буде затворена, одлуком УЕФA!

Партизану је било забрањено да организује долазак својих навијача у Подгорицу, али „гробари“ имају јако упориште у Црној Гори, па не чуди што се окупило оволико фанова српског шампиона.