Прочитај ми чланак

ДРАМАТИЧНО У ЦРНОЈ ГОРИ! Прети нова евакуација, ево где је најкритичније!

0

Велики пожар који је у понедељак избио на полуострву Луштица и даље прави проблеме ватрогасцима.

Како је саопштено из Директората за ванредне ситуације МУП, веома је критично на том подручју и ако ветар настави да дува овим темпом ватра ће убрзо доћи до кућа.

НАТО и савезници најавили су да ће пружити помоћ у гашењу пожара и очекују се данас.

Бар – Тренутно је активан пожар у Сутомору на Голом брду. Пожар је локализован. Нису угрожени стамбени објекти и становништво. Пријављен је и један пожар ка Паштровићима. Није угрожено становништво нити стамбени објекти.

Будва – Тренутно је активан пожар на Паштровској Гори, али је под контролом.

 

Котор – Активних пожара нема, али екипе и даље дежурају у Бигови.

Тиват – Активан пожар на Луштици. Екипе су на терену. Од поноћи активан пожар у Забрђу, код Обосника. Тренутно нису угрожени стамбени објекти и становништво, али се ситуација мења из сата у сат. Немају информацију о тренутном броју возила и службеника на терену. Постоји могућност да ће поново бити потребна евакуација становништва.

Херцег Нови – Росе – пожар је под контролом. Рт Весло – пожар је под контролом. Обосник – пожар је активан од поноћи. Пожар је захватио шуму. Нису угрожени стамбени објекти ни становништво. Служби заштите и спашавања Херцег Нови асистирају колеге из Службе заштите и спашавања Тиват и ДВД Кртоли.

 

Подгорица – Тренутно су активни пожари који су захватили неприступачна места у брдима. Ниједна екипа Службе заштите и спашавања Подгорица није на терену.

Цетиње – Активни пожари у Марковини, Ластви Чевској и Госпоштини. Екипе су на терену, али нису угрожени стамбени објекти и становништво.

Даниловград – Два активна пожара: Загарач и Слапи. Није угрожено становништво нити стамбени објекти.

 

Никшић – Тренутно су активни пожари у Дреновштици, Богетићима и на брду Товић. Није угрожено становништво ни стамбени објекти. У питању су шумски пожари. Нема екипа на терену. Богетићи, горело је уз магистралу. Пожар је локализован. Тренутно су се екипе упутиле ка Рудинама, али не знају колики је обим пожара нити да ли су угрожене куће док не стигну на лице места.

Евакуисани мајка и беба из Србије

Претходног дана било је јако тешко ватрогасцима и мештанима Црногорског приморја. Са полуострва, из насеља Понте Весло је евакуисано 40 људи, међу њима и мајка и четворомесечна беба из Србије.