Прочитај ми чланак

ЦРНА ГОРА: Ватра прети Крашићима, све расположиве снаге на терену

0

Пожар прети познатом викенд насељу Крашићи у Црној Гори, у коме традиционално летује велики број грађана Србије. Ватра се налази на 300 до 400 метара од кућа.

Како пишу Вијести, све расположиве снаге су на терену, у приправности су и авиони МУП-а, а угрожени су и Доњи и Горњи Крашићи.

Ситуација је „релативно стабилна“ и пожар не угрожава објекте у Крашићима, али се са позорношчу прати развој метео ситуације односно скретање или евентуално јачање ветра, пишу Вијести.

Гори неприступачни терен у шуми целом дужином од врха брда Обосник готово до морске линије и, како пишу медији, „готово га је немогуће угасити са терена“.

Пут од Крашића преко Забрђа до Роса, који је у једном тренутку био затворен, поново је отворен за саобраћај.

Ватрогасне екипе се организују да најефикасније интервенишу за случај да ветар који дува, како то сада ради са запада, и ватру са Обосника настави да шири према Крашићима.

Тренутно на гашењу тог пожара дејству два авиона Директората за ванредне ситуације МУП-а, а међу ватрогасцима се шири незванична прича да би у послеподневним сатима на аеродром Тиват требало да стигне први авион с помоћи из иностранства, наводе још „Вијести“.

Према незваничним сазнањима „Вијести“ не ради се о канадеру или било каквом сличном авиону за гашење пожара из ваздуха, већ о обичном војном транспортном авиону који ће донети помоћ у пумпама, агрегатима, цревима и осталој опреми за гашење пожара.

Пожар на полуострву Луштица, који је избио јуче, сада је под контролом, саопштено је Телевизији „Вијести“ из тиватске Службе заштите и сапашавања. Пожаришта су и даље активна, међутим гашење ватре умногоме олакшава и то што је ветар престао да дува.

„У гашењу пожара помаже Војска Црне Горе. Ниједан објекат за сада није угрожен“, рекао је за Боје јутра командир Службе заштите и спасавања Тиват Зоран Барбић.