Прочитај ми чланак

СРПСКИ СИН: Један од најбољих младих голмана своје генерације иде у Бенфику!

0

Шампион Португалије жели да заврши трансфер што пре.

Суперталентовани чувар мреже Aндерлехта и један од најбољих младих голмана своје генерације Миле Свилар могао би у најскорије време да постане нови фудбалер Бенфике, јавља угледни португалски дневни лист Aбола.

Према њиховим наводима, управа Бенфике озбиљно је загризла за момка чији је отац такође био голман и легенда Aнтверпена, толико да је спрема да крене у тоталну офанзиву како би његов потпис обезбедила већ овог лета. 

У питању је момак који је прошао све младе селекције Белгије, има 18 година, а фудбалски критичари сврставају га у ред најбољих младих голмана данашњице у свом годишту, раме уз раме са Ђанлуиђијем Донарумом. Подсетимо, његов отац Ратко је у некада врло популарној рубрици портала МОЗЗAРТ Спорт „Српски синови“ изјавио како би волео да његов син једног дана брани за Србију, а да је то чак и жеља младог Милета. 

Свилар са Aндерлехтом има уговор на још годину дана, али Бенфика не мари за то што би тада могла да га добије без обештећења. Жеља водећих људи лисабонских Орлова је да претекну потенцијалну конкуренцију и већ сада осигурају његов потпис. 

Поучени добрим искуством са Јаном Облаком, челници Бенфике верују да би управо Свилар могао да буде следећи велики голман и златна кока клуба после Едерсона, који је овог лета појачао Манчестер Сити за 40.000.000 евра. 

Упућени тврде да је испред Свилара фантастична будућност.