Прочитај ми чланак

СРБИ ОСВАЈАЈУ НБА ДОДАВАЊИМА БЕЗ ГЛЕДАЊА Загорац одличан у полуфиналу Летње лиге

0

Прошле сезоне љубитељи кошарке могли су да уживају у НБАчаролијама Николе Јокића који је, иако спада у центре, бриљирао и чудесним додавањима, неретко без гледања ка оном саиграчу коме упућује лопту. Сада то ради Раде Загорац, један од шесторице наших играча који ће у сезони 2017/2018. наступати у најјачој лиги света.

Загорац је у дресу Мемфиса заиграо у полуфиналу Летње лиге у Лас Вегасу, а иако је доживео пораз од Портланда (87:82), први на овом турниру, оставио је више него запажен утисак.

И то не само због асистенције без гледања…

 

… већ и због чињенице да је као стартер за 24 минута убацио седам поена (шут 2/4 за два, 1/2 за три) а имао и пет скокова, поменуту асистенцију и чак четири освојене лопте, највише од свих актера утакмице. Уосталом, кошарка без одбране и није кошарка.

„Било је сјајно искуство играти први пут у животу Летњу лигу. Екипа се, заједнички, трудила од самог почетка турнира, а читав тим прати невероватна енергија“, поручио је Загорац после пораза.

Портланд су предводили Џарнел Стоукс са 22 и Хорхе Гутијерез са 16 поена и осам асистенција, а ривал Трејл-Блејзерса у финалу у Лас Вегасу биће екипа Лос Анђелес Лејкерса. Она је до 108:98 стигла уз 24 поена Кајла Кузме, 20 које је убацио Мет Томас, Ивица Зубац је застао на 12 поена и седам скокова, а Лонзо Бол, други пик са овогодишњег драфта, на 16 поена, 10 асистенција и четири асистенције. Ипак, највећа летошња аквизиција Лејкерса није завршила меч као што је очекивала – Бол је после неколико (нових) луцидних потеза напустио паркет услед повреде листа.

 

Подсетимо, поред Загорца у Мемфису, Србију ће наредне сезоне у НБА лиги представљати и капитен „орлова“ Милош Теодосић у Лос Анђелес Клиперсима, Богдан Богдановић у Сакраменто Кингсима, Никола Јокић у Денвер Нагетсима, Немања Бјелица у Минесота Тимбервулвсима и Бобан Марјановић у Детроит Пистонсима.