Прочитај ми чланак

СЕЛЕКТОР ХРВAТСКЕ О СРБИЈИ: Не могу им ништа ни судије, киша, бура…

0

Изузетно су јаки "у ногама", веома су покретљиви у одбрани. Позициони напад и играч више им делују врло једноставно, а ефектно. То и јесте смисао спорта, каже Ивица Туцак.

Стартовала је Светско првенство у ватерполу. Мађарска је домаћин, али Србија главни фаворит. “Делфини” представљају страх и трепет за ривале, па не чуди изјава селектора Хрватске Ивице Туцака, који се највише плаши Србије.

– На њих не утичу ни судије, ни бура, ни киша, они играју своју игру. То је нешто што желимо да створимо и код нас. Изузетно су јаки „у ногама“, веома су покретљиви у одбрани. Позициони напад и играч више им делују врло једноставно, а ефектно. То и јесте смисао спорта, рекао је Ивица Туцак за хрватске медије.

Међутим и поред похвала на рачун пулена Дејана Савића хрватски стратег се нада златној медаљи у Будимпешти.

– Наша жеља је да скинемо Србију са трона и то није нека немогућа мисија, само ћемо морати да променимо неке ствари у нашој игри. Поготово у односу на игру према Мандићу и Филиповићу. Видите, када убедљиво изгубите од истог противника два-три пута заредом, онда је јасно да нешто морате да промените. Aко дође до те утакмице, сигурно ћемо нешто променити, констатује Туцак.