Прочитај ми чланак

„Медуза“ тутњи Грчком: Невреме донело температуру од 15 степени, ветар и киша…

0

На друштвеним мрежама објављена је и фотографија из места Торони на којој се види како је један део града поплављен

Хладно време, киша и јак ветар у Грчкој направили су велике проблеме туристима, а поједина места имају и проблема са поплавама.


Туристи су фотографије невремена објавили на друштвеним мрежама, а киша је, између осталог, падала у Сартију, Лептокарији, Никитију, Паралији, Неа Врасни, Ставросу, Парги, Ханиотију, Пефкохорију, Трикали.

Температура у појединим местима била је око 15 степени, преноси Б92.

Принтскрин: лигхтнингмапс.орг
На друштвеним мрежама објављена је и фотографија из места Торони на којој се види како је један део града поплављен.

Температура је тренутно највећа у Хераклиону, највећем граду Крита, где је 27 степени, а слична температура јеи у Митилени на Лезбосу.

У Солуну је 18 степени, Лариси 17. Како је пренела грчка агенција АНА, облачно време и северни ветар се очекује и у уторак, а веома је могуће да ће падати и киша.

Ова временска појава се назива „Медуза“ и доноси обилне кише, невремена са грмљавином и јаким ветровима, а повремено град, па и снег, преноси греекрепортер.цом.

Медуза се појављује након серије топлотних таласа којих је овог лета било неколико у Грчкој. Како преносе грчки медији, због великих киша које су пале у Солуну, дошло је до застоја у саобраћају на Халкидикију и Лариси.

Невреме је почело током ноћи, око 1.30 у недељу, када је у Агринију 30 минута падао пљусак. Путеви су постали реке. У појединим деловима земље летели су кровови кућа, а поља и улице су остале под водом.

Очекују се да ће Медуза захватити и Тракију, као и централну Македонију и Тесалију.