ИЗЕТБЕГОВИЋ: За речи о окупацији Подриња Додик треба кривично да одговара

6

Изјава Милорада Додика да Бошњаци поново окупирају Подриње најопасније је изјава неког званичника у БиХ од потписивања Дејтонског споразума, рекао је Бакир Изетбеговић, бошњачки члан Председништва БиХ.

Он сматра да председник Српске за такве речи треба кривично да одговара, а захтеве за санкционисамње је упутио Тужилаштву БиХ и међународним телима.

Изетбеговић је навео како су напади на правосуђе, притисци на Обавештајно-безбедносну агенцију, удари на Уставни суд и састав ВСТС дио ширег плана слабљења Босне и Херцеговине.

Оценивши да се његови односи са Милорадом Додиком и Драганом Човићем, колегом у Председништву из реда хрватског народа, на ниском нивоу, Изетбеговић додаје како БиХ ипак напредује.

– Односи су тешки, али какви смо такви смо. БиХ са својом сложеношћу односа ипак напредује; економски показатељи су добри, поготово у Федерацији БиХ. Било је и биће кочења изградње, реформских закона, опрезивања кладионичара, али имамо БДП од око 4 одсто, а месечно се запошљава 1.200 људи. Не можемо рећи да се добро живи али је сигурно да се боље живи – тврди Изетбеговић, закључивши како се са оваквим односима не може остварити бржи напредак.

Коалиција у Сребреници

На питање како је СДА у коалицији са СНСД у Сребреници, он је оценио да локални ниво не треба повезивати са државним.

– На локалном нивоу правимо коалиције које можда и не желимо, али су боље него да нешто не функционише – рекао је он.

Током конференције за медије у Сарајеву Изетбеговић је говорио и о претњама смрћу Хусеину Кавазовићу, реису-л-улеми Исламске заједнице БиХ, објављених у магазину „Румијах“, који је под контролом ИСИС.

– Исламска заједница је прва на мети екстремиста јер је умерена, изворна интерпретација ислама најбоља препрека радикализацији домаћег живља – навео је он.

 • моћни Ђоле Јанговић

  Бакир је смешан ко диско. Нема дана да неки њихов политичар у Сарај’ву не позива на брисање „геноцидне творевине“ Републике Српске иако је она један од ДВА КЉУЧНА елемента Дејтонског споразума… То по Кирбету није разлог за прогон антиуставног деловања..:)))

 • Stanko

  Procitah na youtube pod imenom AHMET,svaka cast…

  Ja sam Bosnjak, ali znam da je to politicko opredjeljenje i da Bosnjak ne postoji kao izdvojena nacija ili nacionalnost,,Mi u BiH smo jedan narod sa tri vjere iako se pokusava na silu da pravi razlika izmedju nas..Sta me u poslednje vrijeme najvise brine a to je pokusaj odvajanja od Srba u potpunosti pa cak i jezicki jer smo prihvatili govor kojim govore Hrvati u Bih A MI U PODRINJU TAJ JEZIK NIKADA NISMO KORISTILI….Kao da ce nam biti bolje ako nas Hrvati budu prisvajali i govorili nam da smo poislamljeni katolici sto nije istina jer vecina nas Bosnjaka u podrinju smo poislamljeni pravoslabni Srbi ….
  Mrzimo i to je za mene poraz etnicke grupe kojoj pripadam ,,Mrzimo Srbe i spremni smo na svoju stetu ali da Srbima bude lose.ne shvatajuci da sa takvim ponasanjem nismo stigli nigdje i da nema napretka ni nama ni Srbima ..Nekako mi se cini da su Srbi mnogo iskreniji i posteniji od nas , bar kazu sto misle ne lomataju se i prenemazu po svijetu glumeci multikulturalnost a toga nema ni u naznakama kao mi..Prihvatamo vrijednosti islamskog svijeta koje nece moci da opstanu na ovim prostorima jer mi genetski , kulturoloski , jezicki ne pripadamoo tim narodima,,Nikakve slicnosti sa njima nejmamo ali zato sa Srbima i Hrvatima se nas kod poklapa stopoto…Srbi su jedini narod na nasim prostorima koji su se borili za ove prostore i koji su svakom osvajacu stali na put sa oruzjem dok smo mi bili sluge svakom okupatoru pa se bojim da nam nije sudbina namijenila robovski polozaj u buducnosti zasta nisu krivi Srbi..Nego mislim da je najpametnije da iznjedrimo politicare koji ce imati snage da nam kazu istinu o nama istorijski i da se sa Srbima ujedinimo i napravimo drzavu kakvu zasluzujemo kao slovenski narod zaboravi na vjeru neka je svak upraznjava kako mu drago…

  • Stevan-Vd

   Aferim , svaka mu čast . Eh kad bi bilo malo više takvih ljudi….gde bi nam bio kraj !!!

  • Van Goghh

   evo citam i ne vjerujem da ovo pise jedan musliman. da svi tako razmisljate, ratova na ovim prostorima nebi ni bilo.

 • Бр

  Izmetjedović, svaki dan jede g :))))

  • perungromovnik

   то му је посао брате и то неможе нико да му брани, него треба да му дамо лопату па нека трпа у у та своја жвала уста говвна лопатом а не на кашичицу…хе хе хе