Прочитај ми чланак

ДАН ОДЛУКЕ: Шта ће даље 2.000 Фијатових радника

0

Крагујевац -- Штрајк 2.000 радника "Фијат Крајслер аутомобили Србија" ушао је у 15. дан, а пошто још нема преговора, Штрајкачки одбор данас треба да одлучи шта ће даље.

У Штрајкачком одбору је агенцији Бета речено да његови представници од јутрос разговарају са штрајкачима из прве смене и објашњавају да Штрајкачки одбор уопште није отпочео преговоре са послодавцем, већ да, по писању медија, са ФЦА вероватно преговара само држава.

Крајем прошле седмице, Министарство привреде Србие је предложило штрајкачима протокол који су они одбацили пошто је Штрајкачки одбор оценио да је то био предлог за прекид штрајка, а не за преговоре, те је Влади понудио своју верзију.

Штрајк у ФЦА почео је 27.јуна због захтева радника да послодавац повећа плате, реорганизује рад, исплати бонус ефикасности и плаћа додатне трошкове превоза.

Министар привреде Горан Кнежевић изјавио је да су Влада Србије и ресорно министарство у сталном контакту са штрајкацким одбором и послодавством „Фијата“ и да покушавају да две стране доведу за сто како би се преговарало о захтевима радника.