БЕЛА КУЋА: Враћамо Русима имовину у замену за…

2

Сједињене Америчке Државе не намеравају да врате Русији њену дипломатску имовину а да не добију нешто заузврат, изјавио је неименовани високи званичник Беле куће за руске медије.

Како је рекао, то је став нове америчке администрације који се тиче дипломатске имовине коју је бивша администрација Барака Обаме блокирала као одговор на наводно мешање у изборе и притисак на америчке дипломате у Русији.

© AP Photo/ Carolyn Kaster

Истовремено, заменик помоћника председника САД Себастијан Горка изјавио је да администрација Доналда Трампа ипак разматра могућност враћања имовине, будући да би то уједно означавало и пружање руке ка успостављању сарадње са Москвом.

Подсетимо, крајем 2016. године је администрација Барака Обаме увела пакет санкција због „мешања у изборе“ и „притиска на америчке дипломате“ који раде у Русији.

Између осталог, блокиране су две стамбене зграде, као и једна викендица коју је користио стални представник Русије у Њујорку, у власништву руске дипломатске мисије.

  • Василије Блажени

    И не треба да им врате, да могу до миле воље да им пљуцкају под прозоре :-)

  • тек успут

    Невероватно колико ме ово подсећа на не тако давно време у Србији кад су криминалци отимали аутомобиле а онда их враћали власницима уз накнаду.
    Исти је стил, само је имовина другачија…и другачија врста криминалаца.