Прочитај ми чланак

СРБИЈA ИМA ШAМПИОНA ВИМБЛДОНA: Олги Даниловић титула у дублу!

0

У јуниорској конкуренцији српска тенисерка и Каја Јуван (Словенија) савладали амерички тандем Кетрин Мекнили и Витни Осугиве са 6:4, 6:3.

Србија има вимблдонског шампиона! Повреда је спречила Новака Ђоковића да то покуша у синглу, али је Олга Даниловић то успела у дублу!

У јуниорској конкуренцији је млада српска тенисерка у пару са Кајом Јуван (Словенија) савладала амерички тандем Кетрин МекНали и Витни Осугиве са 6:4, 6:3.

Српско-словеначка комбинација је одиграла готово савршен меч, разорни форхенди Олге, одлична игра на мрежи Каје, уз сјајно сервирање им је омогућила да дођу до круне на једном од најпрестижнијих такмичења.

Ово је друга гренд слем титула за Даниловићеву, пошто је прошле године, такође у дублу, подигла пехар на јуниорскогм Ролан Гаросу. Када се на то дода да је тек у јануару напунила 16 година јасно је о каквом се дијаманту ради…

– Невероватно је како игра ова девојка из Србије, Олга Даниловић, запамтите то име за будућност женског тениса – рекао је коментатор „Би-Би-Сија“ после једног од многобројних сјајних потеза Олге.