Прочитај ми чланак

НОВА ПРЕТЊА ВУЧИЋУ: Објављена умрлица са фотографијом председника (ФОТО)

0

Овај инцидент се десио само дан након што је на затворску казну осуђен човек који је претио ћерки председника Србије

Данас је на Твитеру осванула монтирана умрлица са фотографијом председника Србије Александра Вучића. На овој друштвеној мрежи нашла се и језива порука у којој се од њега опраштају.

– Драги наш Вучићу царе наш ако мрзитељима клетве прораде па нам умреш ти буди без бриге ми ћемо да те жалимо и спремни смо ми и за дане туге – пише у твиту.

Овај инцидент се десио само дан након што је Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на осам месеци затвора Милована Раонића (29) из Сивца код Куле, који је у децембру прошле године преко Фејбук профила угрозио сигурност Александра Вучића претњом да ће напасти његову ћерку.

Јавност у Србији је забринута због овог догађаја, а домаћи медији оштро осуђују овакво деловање, истичући да претње ове врсте треба схватити озбиљно.

Ово није први пут да председник Србије Александар Вучић прима овакве претње којима се директно угрожава његова безбедност.

Током априла ове године у центру Београда су се појавили графити са претњама смрћу Александру Вучићу. Графит „Смрт Вучићу“ је освануо недалеко од зграде Министарства културе.

Године 2015. Вучућ је преко интернета примао претње смрћу из Аустрије. Том приликом је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао да МУП претње било коме у Србији доживљава озбиљно.