Прочитај ми чланак

ДВЕРИ (КОСТИЋ): Напредњаци опет слагали народ по питању продаје земље странцима

0

„Влада ће националне интересе заступати у складу са најбољим принципима које је Европска унија усагласила са новим државама чланицама, попут Мађарске и Пољске, којима је одобрено седам, односно 12 година, да одржавају постојеће националне одредбе које ограничавају продају пољопривредног земљишта странцима“ Александар Вучић,у своме експозеу, август 2016.

По ко зна који пут Српска напредна странка је преварила и своје гласаче и остали народ у Србији.

Од 2012.године напредњаци нам причају како се изменама и допунама Закона о пљопривредном земљишту неће дозволити продаја земље странцима, и сада се показује да су нас опет слагали!

Мр Иван Костић, народни посланик

Пре пар месеци у Скупштини Србије су представници Владе говорили да ће применити модел из земаља у окружењу и слагали су!

 Модел земаља у окружењу је да се пролонгира продаја државне земље, након уласка у ЕУ, и о томе је говорио Александар Вучић у своме експозеу из 2016. године, где је и навео примере Мађарске и Пољске.

Министар Недимовић је у марту ове године у Ивањици пред малинарима изјавио да: „неће бити продаје земље странцима и да ће наше прописе ускладити до 1.септемвра“.

И шта је на крају испало? Само још једна велика лаж СНС-а и њихових сателита у власти.

Какве су то измене Закона које омогућавају да се земља продаје онима који имају фирме регистроване пре 5 година у Србији и физичким лицима који имају пребивалиште 7 година у Србији?!

У чему је ту ограничење?

Па само у Србији има на десетине хиљада странаца који имају регистроване фирме више од 5 година и пребивалиште у Србији.

Што тај рок није 25 година?

Примера ради, у Данској не можете постати власник земље ако немате и доказ да у селима живите 25 година без прекида.

Још 2005. године су странци открили рупу у српском законодавству, да ако оснујеш фирму у Србији можеш да купујеш и пољопривредно земљиште. Тако да ми данас већ имамо странце који су власници око 18.000 хектара нашег земљишта.

И уместо, да се сада нешто уради у интересу домаћих пољопривредних произвођача, ова Влада ће да буде још либералнија и да озакони продају земље странцима.

Министар Недимовић се правда да се мора поштовати погубни ССП из 2008.године, који је потписао слуга европских чиновника Божидар Ђелић. Па што као Мађари уставним амандманом не забранимо продају земље странцима?

Око 800.000 државне земље (мада се ни данас не зна тачно, колике су површине државног земљишта) не треба продавати, него изнајмљивати домаћим пољопривредницима на одређени временски рок. Узмимо пример Израела,где је земља проглашена за национално благо и где је сва земља у државном власништу.

Надамо се да ће народ напокон прозрети издајничку и расипничку економску политику Вучића, Брнабићке и њихових послушника, који ће све живо распродати како би угодили Западу и остали на власти још коју годину.

Шта је следеће: предаја Косова, увођење санкција Русији и на крају улазак у Нато? Да ли је то политика за коју су гласали гласачи СНС-а и СПС-а.?

Наше је да указујемо на ове лажи и манипулације које слушамо већ 6 година и да чекамо када ће се народ отрезнити од овог пијанства, којим га је опио велики маг манипулације Александар Вучић.