НИЖУ СЕ ШТРАЈКОВИ У СРБИЈИ, спрема ли се бунт?

75

Фијат, Гоша, Горење, Ратко Митровић - све су то предузећа чији су се радници само у последњих десетак дана побунили и обуставили рад. За разлику од уобичајених разлога за штрајк када радници траже неисплаћене зараде, у обуставе рада сада крећу и радници који редовно добијају плату.

„Улажите у Србију, јер је тамо обучена али јефтина радна снага“, једна је од порука спота којим су се преко ЦНН карајем 2014 позивали инвеститори да улажу код нас.


– Знате када неко се рекламира на ЦНН и говори дођите у Србију, јер је у Србији багателна радна снага, а онда посредно пошаље и поруку, на само да је јефтина радна снага, него су и синдикати слаби. А и ми ћемо онако поприлично да вам прогледамо кроз прсте утолико што нећемо примењивати национално законодавство, онда није никакво чудо што данас имамо штрајкове – каже Ранка Савић, председница АСНС

А штрајкова има. Последњи у низу је штрајк запослених у Крагујевачком Фијату. У Гоши у Смедеревској Паланци радници штрајкују већ неколико месеци, и најављују и штрајк глађу од понедељка. Савићева очекује штрајкове и у ЈКП где, поред малих плата, као проблем види спровођење рационализације, али међу производним радницима, а не у бирократији.

– Ја сам прошле недеље обишла по Србији ЈКП, била сам у Пироту, Нишу, Лесковцу, тамо радници у просеку, како ми то волимо да кажемо, кући носе по две, три хиљаде динара. Значи имају кредите, имају обуставе од примања, на плату која је 25.000 то не чуди.

Да држава не може да привлачи стране инвеститоре на уштрб домаћих предузећа, слаже се и Марко Радовић из Мреже за пословну подршку и каже да мора да се створи позитиван пословни амбијент.

– Него морате да ставите околности у којима ће сви пословни субјекти моћи да просперирају да напредују да с развијају. Једино тако можете да очекујете са друге стране да се и запосленима омогуће примања која заслужују и да се њихови услови рада побољшају кроз инвестиције саме компаније, која то неће видети као трошак, него као бенефицију. Али, док се све ове ствари не промене, радници и њихове породице су и даље гладни, а јесен је тек пред нама.

 • Аца Тодоровић

  Штрајкови су и смедеревској Гоши, и у крагујевачком Фиату и у Ваљевском Горењу. Срби се полако буде.
  Устај роде православни! Мора битка да се бије за слободу Србије.

  Рекламирањем јефтине радне снаге у Србији велеиздајник Вучић, не ради у корист Србије и Срба већ у корист страних инвеститора и њихових држава, који зарађују на јефтиној радној снази и односе капитал у своје државе.

  Ничија није горела до зоре, па неће ни ових данашњих издајника на власти.

 • Rastko

  То је сумрак текуће политичке економије.

 • VELIKI HRVOSER

  RADNICI, SKUPITE SE SVI, OTERAJTE ZAPADNI SLJAM,UNISTITE IM TE FABRIJE I PRAVAC NA VLADU I TRAZITE ULAZAK SRBIJE U EVROAZIJSKU UNIJU I ODKB.

  SAMO SA RUSIJOM I KINOM MOZETE RACUNATI NA BOLJE PLATE I SIGURNA RADNA MESTA, OVO STO ZAPADNJACI RADE ZOVE SE ROBOVLASNISTVO.

  SMRT EU I NATO-U I NJIHOVIM NARODIMA I DRZAVAMA !!!

 • СТОП_ФАШИЗМУ

  Kapitalista izučava količinski i kvalitetno proizvodnju, kapacitete, ljudske i prirodne resurse u vlastitoj državi i u svetu i na osnovu toga i svojih finansijskih mogućnosti planira sopstvenu proizvodnju i plasman. Kapitalistička država se rukovodi elementima plana i u monetarno-finansijskoj, poreskoj, kreditnoj, carinskoj, uvoznoj i izvoznoj, saobraćajnoj, urbanističkoj i ekološkoj politici, u kooperacijama sa stranim partnerima, u vojnoj proizvodnji i u drugim oblastima. Krajnji cilj planiranja i usmeravanja je što efikasnije obezbediti funkcionisanje kapitalističkog sistema i izvući što veći profit.

  Bitna razlika između socijalističkog i kapitalističkog tržišta je što u kapitalizmu dominiraju privatni svojinski odnosi, a u socijalizmu – kolektivni.

  NKPJ se zalaže za postojanje planske privrede u kojoj tržište treba da bude jedna od poluga koja će delovati u interesu ogromne većine stanovnika. Naravno, ono se u socijalizmu samo uslovno može nazvati tržištem. Izričito smo protiv kapitalističkog tržišta.

  • Византинац

   Ко је лидер ваше партије? Можда Јошка Броз а?

  • СТОП_ФАШИЗМУ

   Ne, Broz je u Skupstini Srbije u SPS-u. Mislio sam da Vam je to poznato, inace on je unuk Josipa Broza.
   Dakle, kao sto vidite, mi smo novi , stari su u drugim strankama u skupstini.

  • Византинац

   Знам да је унук Јосипа Броза зато сам те и питао да ли вам је он лидер. А списак посланика у тзв „српској“ тзв „Народној Скупштини“ не знам јер ме не занима, издајници су сви који учествују у овом систему на било који начин дајући му легитимитет. Али ме чуди да је врстан „комуниста“ попут Јошке Броза у дилу са овим издајицама хахаха.

  • СТОП_ФАШИЗМУ

   Takvi ljudi nisu kod nas, nemojte da imate predrasude prema nama.
   Ja nemam prema vama.
   Pozdrav

  • Византинац

   Немам ја предрасуда ни према коме ко је нормалан човек, али једноставно „комунизам“ чим се помене мене то одмах асоцира (са разлогом) на нешто веома ретроградно и веома опасно по српски род. Сви имају права да верују у коју год хоће идеологију, али једноставно комунистичка идеологија је веома опасна по српски народ и боље би вам било да се другим именом назовете и да нипошто звезду црвену не мећете за свој симбол.

  • don_kihot

   Obicno retrogradne ideologije javljaju se u retrogradnim drustvima. Zato u Srbiji prolaze ovakvi likovi i njihove partije. Sutra da osnuju stranku „Srijem Hrvatskoj“ prosla bi cenzus.

  • СТОП_ФАШИЗМУ

   Of topic ste, tema teksta je socijalni strajkovi radnika koji žive na kao poslednji robovi u Srbiji.
   Podrška radnim ljudima i obespravljenim proleterima.
   Njihov hleb je kao rudarski , sa 7 kora.

  • Византинац

   Ти бајо овде промовишеш тзв „НКПЈ“ и нисмо нимало ван теме, већ реагујемо на твоје упорно промовисање идеологије која је коштала главе милиона Срба.

  • СТОП_ФАШИЗМУ

   Svaka privatizacija je pljačka opštenarodne imovine koju je decenijama stvarala radnička klasa . Reakcionarni proces privatizacije je stvorio milionsku armiju nezaposlenih, a opštenarodnu imovinu predao u ruke stranih i domaćih buržoaskih eksploatatora. NKP protivi privatizaciji u bilo kom obliku i zahteva da se nacionalizuje sva privatizovana imovina, štetu koju su počinili dobivši državnu imovinu za budzašto, a stvorivši sebi, izrabljivanjem radnika, basnoslovne profite. Restauracija kapitalizma omogućila je stvaranje domaće buržoazije i raznih parazitskih struktura i kategorija, masovno nezadovoljstvo, drastično opadanje proizvodnje i životnog standarda građana, cvetanje raznih oblika kriminala, ekstremnog mafijaštva i otimačine, i retrogradnu uloga u našoj privredi međunarodnih finansijskih i industrijskih monopola i korporacija. NKPJ se zalaže za vraćanje bankarskog sektora u okrilje države, nacionalizaciju banaka i prekid svih odnosa sa lihvarskim finansijskim organizacijama krupnog kapitala, poput Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke.
   —————————
   Sta je netacno i lose u nasem programu.

  • don_kihot

   Privatizacija? Stvarno?
   A sta cemo sa otudjenom zemljom, kucama i ostalom imovinom sto su ti tvoji crveni otimali u „ime naroda“?

  • СТОП_ФАШИЗМУ

   Kako je stecena sva ta imovina koja se treba vratiti restitucijom. Da li je i to bilo na ustrb radnika, seljaka i invalida ratova 1914-1918.
   Procitajte – Cujte Srbi – Arcibald Rajs.
   Ja sam dao predlog, lako je kritikovati. Da cujem Vas predlog i vas stav kako da Srbiji krene na bolje.
   Dakle, kritiku smo culi, predlog i program nismo.

  • don_kihot

   Vidi druze, to sto ti promovises je vec vise puta reciklirano. Necemo se hljeba najesti od toga. Ako vec hoces da svoje stavove afirmises kroz politiku uclani se u neku jaku stranku. Naprimjer u SNS?
   Pa budi ti taj trojanac koji ce skajlati Vucica na isti nacin kako je on prevario Seselja. Eto prijedloga!

  • СТОП_ФАШИЗМУ

   To sto mi predlazemo pokazalo se kao humano drustveno uredjanje gde je postojao srednji stalež. Danas imamo bogatase, sirotinju i tesku bedu.
   Postujem ja Vase misljenje, ipak nisam cuo konkretan predlog – malo sire obrazlozen. U SNS ne – pa nisam kriminalac, niti cu ikada biti.

  • don_kihot

   Sto bi rekao Miroljub Petrovic „Sve pod mac bato… pod mac“. :)
   Skeptican sam, trenutno.

  • СТОП_ФАШИЗМУ

   laku noc i svako dobro.

  • моћни Ђоле Јанговић

   Шта велиш: „преварио Шешеља…“?!
   К’о што си ти зајеб’о Цацу и Цицка..:))))

  • joksimkv84

   Kako je stecena imovina koju ste nacionalizovali, sada cu da ti slikovito objasnim: moj pradeda, kada se vratio sa proboja Solunskog fronta, radio je kao crnac zajedno sa svojom decom i unucicima na porodicnm imanju. Bilo je to srecno vreme kada je seljak mogao da zivi pa i da zaradi od svog rada. Kupovao je parcelu po parcelu dok nije dosao do povrsine od oko 50Ha u vreme prve agrarne reforme. Uveren u dobre namere drzave, zemlju nije prevodio na decu i unucice. U dva navrata, drzava mu je obrisala sve sto je decenijama sticao, podelila „sirotinji“ (citaj: besposlicarima i dzabalebarosima) koji su tu zemlju odmah preprodali, a pradeda je ostao da placa porez na istu! Jos su mu u kucu uselili neke matorce na silu! Od gazde postali su sluge na svojoj zemlji, gladni, goli i bosi. E to je ta „burzoazija“ koju ste unistili. Agrarne reforme nisu bile uperene protiv burzoazije nego protiv seljka, kicme srpstva. Zato, ne truj i ne lazi po forumu, da je pravde, u Srbiji bi reci Jugoslavija i komuizam bile zabranjene posebnim zakonom.

  • СТОП_ФАШИЗМУ
  • joksimkv84

   Ne mucite se, imam stampano izdanje u svojoj biblioteci i procitao sam ga vec, doduse samo jedom. Jedan mali savet nevezano za sadrzinu knjige- izbegavajte generalizacije i ne stavljajte literaturu ispred zivotnog iskustva. To sto je Hrvat sa satanistickim obelezjem na celu oteo mom pradedi ono sto je stekao postenim radom ne moze da opere jedna knjiga!

  • СТОП_ФАШИЗМУ

   Vama je danas izgelda dobro, onda nista.
   Pozdrav.

  • СТОП_ФАШИЗМУ

   https://www.youtube.com/watch?v=wB6YYnUmum4
   Predrag Markovic i Ljubivoje Tadic Arcibald Rajs

  • СТОП_ФАШИЗМУ
  • СТОП_ФАШИЗМУ

   Arcibald Rajs- Ljubivoje Tadić
   https://www.youtube.com/watch?v=QB42D_uswpw
   Samo 6 minuta istine.

  • Срба

   Ти бре црвени као да си само Рајса у животу прочитао.
   Врати се на Капитал и Манифест. Тај човек је крварио гаће са онима којима су твоји црвени демони отели све што су својим радом стицали. Имај на уму да је мали проценат људи дошао мутним радњама до огромног богатства ,(исто као и данас), и то је она лоповска буржоазија о којој ти причаш. Постоји огроман проценат оних који нису крали и варали него су поштеним радом ,више генерација, стицали. Е њих сте завили у црно буквално!
   Јоксимкв84 ти је написао лични пример таквих људи.
   Написаћу ти и ја један такав пример а ако треба имам их на хиљаде. Морам да ти се захвалим што си макнуо онај грозни симбол. Поздрављам те.

  • СТОП_ФАШИЗМУ
  • Срба

   !?
   Баш има везе са темом.
   И сад ја треба да ти пошаљем списак убијених од партизанске руке током рата или још боље првих година после рата са све пасјим гробљима.

  • СТОП_ФАШИЗМУ

   Vi ste izašli iz teme prvi.
   @Врати се на Капитал и Манифест.
   @ црвени демони

  • Срба

   Не видим ништа спорно, ухватио си се Рајса па сам ти рекао да се вратиш на своју литературу.
   За црвене демоне исто не видим шта је спорно, сви они који су отимали,затварали и убијали су демони.

  • СТОП_ФАШИЗМУ

   Демон је у религији, народним предањима и митологији натприродно биће, понекад Божија творевина које је уопштено описано као злодух (мада ван монотеистичких вера не мора бити зао) или бјес. Верује се да се демон може призвати и контролисати, што се углавном постиже магијским ритуалима. Такође се често помиње да демон „опседа“ некога или да је ушао у његово тело, под чиме се подразумева да је за поступке те особе одговоран демон или више њих, а не сама особа.
   —————————————-
   Ovo je definicija DEMON.
   A ovo je 21 vek, u kom veku vi zivite.
   Moja predpostavka – tu negde u mitologiji
   https://www.youtube.com/watch?v=jmO_o2k7UtA

  • Срба

   Неозбиљан си. У недостатку памети потеже се буквализмом. То је била стилска фигура па није било потребе да копаш буквалну дефиницију. Слабо је то, баш слабо.б

  • СТОП_ФАШИЗМУ

   http://srbin.info/2017/07/16/sramota-srpske-vladike-se-slozile-stepinac-mucenik-ni-slova-o-zlocinima/
   SPC je ovim činom, ako je informacija tacna, animovala genocid nad Srbima , Romima i Jevrejima u NDH, gde je svaki pedalj te zemlje bio stratiste narocito za Srbe.
   Ako je i od SPC – sramno je.
   Smrt fasizmu.

  • Срба

   Што мени то шаљеш, нисам ја СПЦ. Срочи лепо једно писмо али без оних твојих глупирања, него да буде културно, лепо и садржајно па га пошаљи Иринеју.

  • СТОП_ФАШИЗМУ

   Срба – Comments 26
   Dovidjenja prijatno.

  • Срба

   Не знам шта је то требало да значи.
   Довиђења и теби.

  • Срба

   Ливница  Јеврема  Поповића  основана  је  1892.  године  као  мало  предузеће  занатског 
   карактера.  После  Јевремове  смрти,  Ливницу  је  1924.  године  преузео  његов  старији  син 
   Живојин,  а  од  1928.  године  млађи  син,  Станислав.  До  Другог  светског  рата  Ливница  је 
   израђивала  ливове  и  делове  за  индустријска  постројења.  Власник  Ливнице,  Станислав 
   Поповић, осуђен је пресудом Војног суда крагујевачке војне области због кривичног дела
   службе  непријатељу  и  издаје  народа  на  20  година  робије  и  конфискацију  целокупне 
   имовине. Виши војни суд Прве Армије умањио је временску казну на десет година, али је 
   конфискација  целокупне  имовине  остала  на  снази  (И.  Келеман, Седам  генерација 
   јагодинске  звоноливачке  породице  Поповић,  Корени  VIII‐IX,  Јагодина, 2011, 35‐40;  ИАЈ,
   Окружни  суд  Светозарево  ‐  Војни  суд  Крагујевачке  војне  области, 91/45,  Пресуда  против 
   Станислава Поповића, индустријалца из Јагодине)

  • Vera Markovich-Prokich

   а како је могла бити стечена кућа и двориште мојег прадеде и прабабе на Чукарици који су отети? или велика стара кућа у Београду отета другом рођаку заједно са земљиштем? како је могла бити стечена осим радом више генерација и свака је стицала и додавала понешто ново и остављала потомцима! Па нису они крали и убијали власнике тих земљишта , ко што сте ви од 1944 па надаље, него су куповали својим поштено стеченим новцем или наслеђивали од предака! Реституција?? не зајебавајте ме. све је стало, мртво, нема ни гласа од њих, а дошли смо до процене отетог и заћутали су.

  • Византинац

   Човек би опет да „национализује“. Опет би да отима по Србији. Пази ти која је то сулуда идеологија од самог њеног почетка, овамо се боре против национализма а врше национализацију. Шта рећи. Утопија која је коштала глава милиона Срба.

  • СТОП_ФАШИЗМУ

   Ja Vama Vizantijac cestitam, Vi ste pobednik tranzicije i zivite u viskom stalezu, kako ste to ostvarili – ne ulazim u to.

  • Византинац

   Ја сам незапослен човек и делим судбину милиона мојих сународника. Ето то сам ја.

  • Византинац

   Сам НАЗИВ ваше партије је ЛАЖАН. Југославија хвала Богу више не постоји, а ви је мећете у име своје партије. Југославија је синоним за највеће страдање Срба у 20.веку. И остатак назива ваше партије је лажан. Тврдите да комунизам може бити „нов“, што је НЕТАЧНО, комунизам је стара ретроградна и веома опасна утопистичка идеологија. Он је главни кривац за страдање Србије и посрнуће њене привреде.

  • СТОП_ФАШИЗМУ

   TO je kriticki stav, POSTUJEM, da cujem vas program i resenje iz ove Situacije u kojoj je Srbija vec 30 godina.

  • Византинац

   Ја немам партију нити сам члан било које, нити имам намере да постајем члан било које. Значи пишем само своје ставове. Најважније сада је да Срби сместа скину са власти ове највеће издајице и узурпаторе у нашој историји и да доведу нормалне људе на власт, у свим областима људе који имају школе за те области и најважније који воле Србију. То је довољно. Остало препуштам тим људима да ураде. Наравно у случају да икада дођу на власт овде, бојим се да неће никада.

  • СТОП_ФАШИЗМУ

   Nisam vas pitao za partiju ili stranu, vec za vase vidjenje kako se treba izaci iz ove situacije,ali vidim da ste vi deo sistemai krupna burzoazija. Dalje ne treba polemika.

  • Византинац

   Ма која бре „крупна буржоазија“. Да им све по списку свима који су се огрешили о овај мој напаћени народ. Овде се ради о нечему другом, не мењај тезе, издржи борбу комунисто. Ја сам ти своје ставове написао. прочитај их.

  • СТОП_ФАШИЗМУ

   Ne sumljam da ste iskreni.
   Ali mi niste jasni onda.
   Ako vam je los zivot , dajte da uradimo nesto da se to promeni.
   Ne mora biti kompatibilan nasem programu i misljenju.
   Neko resenje mora da postoji, ovo je do nokata doslo.

  • Византинац

   Па ето, ја сам своје ставове написао маличас. Ево прекопираћу их и овде:

   Најважније сада је да Срби сместа скину са власти ове највеће издајице и узурпаторе у нашој историји и да доведу нормалне људе на власт, у свим областима људе који имају школе за те области и најважније који воле Србију. То је довољно. Остало препуштам тим људима да ураде. Наравно у случају да икада дођу на власт овде, бојим се да неће никада.

   То је најважније, и за то се требају борити Срби. Не за странке. Не за идеологије. Већ за стручне и поштене људе који ВОЛЕ СРБИЈУ. То под ОБАВЕЗНО. Морају испунити све те три ствари. Деси ли се то икада у овој недођији онда су сви проблеми решени. Онда за остало ми не би требали да бринемо. А докле год се делимо на идеологије и на партије, дотле ће најгори олош да влада овом напаћеном државом и да је убија.

  • СТОП_ФАШИЗМУ

   Ovo je cisto ekonomsko pitanje resavanja problema u Srbiji.
   Ovde nema nicega sto sam ja napisao, a da sam diskreditovao svoju naciju, svoju tradiciju, sva nasa srpska stratista, nisam se bavio ni spoljnom politikom , jednostavno po nama je resenje nacionalizacija svih preduzeca u ruke radnika i seljaka, Mozda je to pogresno, ali videcemo vreme ce pokazati – mozda se pojavi bolji sistem koji resi ovu bedu i siromastvo koje ide do u nedogled.
   Ali cinjenica da konkretne mere moraju da se urade.
   Ne vidim vise gde ovo vodi.
   Pozdrav , izvinite pogresio sam, misleci da ste imucan covek.

  • Византинац

   То да ли ти волиш свој народ (ваљда припадаш српском народу, мада си овде недавно промовисао и тзв „интернационализам“, још једну у низу пошасти које је изродила суманута антиправославна и антицивилизацијска идеологија звана комунизам), и према томе ја не желим да улазим у то да ли ти волиш свој народ или не, нити желим да ти то оспоравам. Мени смета само то што ти и потенцирам, дакле, помињање Југославије у називу неке партије која би да „помогне“ Србији (што је сумануто само по себи, Југославија је и настала да би српско име угасила, не да помаже Србији), затим, помињање тзв „национализације“ која је коштала глава и имања огроман број људи након Другог светског рата. Жртве те национализације су највећим делом били поштени привредници, стара аристократија Србије, која није ретроградна, није криминална. Ја никада нисам био буржоазија, да јесам не би ни био овде на овим порталима, већ би уживао негде на плажи сада. Да не дужим сад, а имао би још много тога да ти напишем.

  • СТОП_ФАШИЗМУ

   -Жртве те национализације су највећим делом били поштени привредници-
   Mislim da gresite. Komunizam uvek nalazi plodno tlo gde je narod do te mere osiromasen da nema dalje.
   Ipak Vi imate svoje misljanje, ja sam drugog, sada je jako kasno, laku noc i svako dobro.

  • Византинац

   Стојим иза свих својих речи и спреман би био да их браним пред било ким. Зато јер знам шта је национализација комуњара након Другог светског рата донела мом народу и кога је највише погодила, коме је зла највише нанела. Нанела је поштеним предратним српским привредницима и српској националној аристократији, сталежу који је своје интересе градио искључиво и кроз интересе Србије. Та аристократија је почела да страда још након 1918.године али након 1945.године је сурово погубљена од стране комуниста антисрба. Што се Југославије тиче све је јасно, већ сам написао, створена је да би убила српско име и поделила српску државу.

   Лаку ноћ и теби.

  • СТОП_ФАШИЗМУ

   Kada stignete pogledajte ova dva klipa , mozda bas i nije sve tako. Ali cinjenica je da su vasi pretci bili dobro stojeci u Kraljevini Jugoslaviji. Da li su ostali bili……………… https://www.youtube.com/watch?v=xsHbs1sjVzk
   https://www.youtube.com/watch?v=15AQuQ17JSI
   laku noc

  • Византинац

   О мојим прецима сам ти недавно укратко нешто и написао, не знам да ли си то прочитао, али то је истина! Немам богате претке, да имам не би био овде на овом сајту сада, логично зар не? Сасвим сигурно не би! А српску националну предратну аристократију ћу увек и свугде да браним зато јер је страдала од руке узурпатора комунистичких, зато јер се не да поредити са овим садашњим јајарама које себе називају „капиталисти“ а заправо су најгори издајнички и лоповски олош који је икада владао овом државом. Српску имовину сматрају својом, те је распродају буд зашто. То она стаара српска предратна аристократија никада није радила, а страдала је од руке комуњара. Лаку ноћ.

  • СТОП_ФАШИЗМУ

   Лаку ноћ.

  • Prle Tihi

   Решење постоји за решење 90% проблема али се нема воље да се промени. Нек се отворе много казина која ће давати свакодневно четиристо динара својим члановима који се појаве у казину тог дана убацујући картицу у машину. У Америци постоје казина у којима чим се убаци картица у машину појави се долар свакодневно.

  • Срба

   Пише се и каже не сумњам.
   Решење сигурно постоји али то није повратак на комунизам дефинитивно.

  • Ljubomir Petkovic

   Povratak Kraljevine kao u Skandinaviji najbolji sistem na svetu.
   Nema siromasnih ,ali politicari su normalni ljudi ovde se gubi posao i za 500 Kruna a kamoli milione i miliarde kao kod nas u Srbiji ,Narode mi smo 20 miliona sada pet generacija po svetu
   i jedini spas je;Kraljevska vojska za otadzbinu,kao i zandarmerija ,kraljevska garda ,200 sudije u zatvor konfiskovanje svih koji nemaju pokrice ,otvaranje dosija,poreklo kapitala restitucija 14 % poslodavacki porez ,svo placanje kao kod nas na internet i visa.
   Evo poslusajte Gsp. Dragana Radovica :
   https://www.youtube.com/watch?v=FoXa_I2VB3o

  • СТОП_ФАШИЗМУ
  • моћни Ђоле Јанговић

   Не дирај им паразитску структуру, мафијаштво, отимачину и ситно џепарење ако бога знаш!
   За те цивилизацијске вредности је ово мало друштво окупљено око Лава Пичкетине и Веље Бизмута спремно да УБИИЈЕ! С леђа, оф корс..:)))

  • Византинац

   Истина! И не само то, веома је важно истаћи да су и у том комунизму сви народи са екс ју простора редом били националисти само Срби су били „Југословени“! Лудило! Натераш Србе да се сами боре против себе, против тзв „великосрпске буржоазије“ која је главни разлог постојања комунистичке партије на овим просторима!

  • моћни Ђоле Јанговић

   …“ „комунизам“ чим се помене мене то одмах асоцира (са разлогом) на нешто веома ретроградно и веома опасно …???“

   У каквој је клоњари тебе отац правио, колико је ракијештине налио у себе, и на какву је козу накалемио тај свој племенити ген, кад си испао овако писмен, паметан и благоглагољив ??? :)))

  • Бели Орао

   То је онај комуниста од неки дан. Мења налог дневно.

  • СТОП_ФАШИЗМУ

   JOSIP BROZ

   IZBORNA LISTA
   IVICA DAČIĆ – „Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“
   POSLANIČKA GRUPA
   Poslanička grupa Socijalistička partija Srbije
   http://www.parlament.gov.rs/upload/thumbs/images/archive/photo/poslanici/2016/Josip%20Broz._150x0.jpg
   DATUM POTVRĐIVANJA POSLANIČKOG MANDATA
   03.06.2016.
   GODINA ROĐENJA
   1947.
   ZANIMANJE
   penzioner
   ČLANSTVO U ODBORIMA
   Odbor za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva
   Odbor za zaštitu životne sredine ZAMENIK ČLANA
   MESTO PREBIVALIŠTA
   Beograd