Прочитај ми чланак

НАПАО ГА ЈЕ СВОМ ЖЕСТИНОМ: Срамотно писање америчког новинара о Новаку!

0

Колумниста Њујорк Тајмса га није штедео, Новак Ђоковић је поново на удару страних медија.

Овога пута колумнисте Њујорк Тајмса Брајана Филипса који је, кроз свој текст, неколико пута у негативном контексту писао о српском тенисеру.

Његова идеја јесте била да анализира зашто је Новак пао, али је свакако претерао у појединим деловима текста.

– Пратим Новака Ђоковића како игра тенис више од деценије, али га никад нисам знао. Тешко га је прочитати, што је чудно, јер мали број играча изгледа толико забринуто, чак депресивно, да то нешто значи. Када мислите на Роџера Федерера или Рафаела Надала, преплави вас поплава јасних осећаја. Када мислите на Ђоковића, мозак вам зуји од противречности.

– Био је, у различитим тренуцима, импулсивни кловн, који је имитирао друге играче како би засмејавао људе. Такође и иритантан, радије је глумио повреду него се борио до пораза, „спојлер“, моралиста, дијетални гуру. На неким местима је неким људима био фигура нејасног религиозног значаја. Био је политичар, прилагођавао је изјаве пред камерама, био је брижан муж и отац. Био је умирујући патријарх. Био је губитник. Био је геније. Будала.

– Ђоковић је испао са Вимблдона, повукао се због повреде лакта у другом сету четвртфиналног меча са Томашом Бердихом. Не заваравајте се, његово одсуство је још само једна личност, нова контрадикторност. Кроз то, он ће током последњег викенда Ол Ингланд Клаба постати већи од већине играча који су и даље ту присутни.

– Тако је целе године. Ђоковића нема нигде, мистериозна је жртва нечега за шта нико није сигуран шта је. Истовремено, он је свугде, као краљ на боловању. Као питање без одговора.

– Било је то пре годину дана, запамтите, Ђоковић је уживао у немилосрдном гажењу кроз мушки тенис. Освојио је четири Грен слема у низу, шест од последњих осам. У сваком интервјуу после меча се кезио од задовољства.

– Како се осећаш тамо, Новаче? Како успеваш да изгледа тако лако, Новаче? Када ћеш се кандидовати за председника Србије, Новаче?

Такође, он наводи да је Ђоковић одувек пазио да буде добар момак, али када се растао са стручним штабом, то је урађено уз „међусобан договор“, чиничан је био Филипс.

– У саопштењу су сви навели да су били привилеговани што су радили са Ђоковићем. Бизарно је да ништа није било објашњено – наводи се у тексту и закључује:

– Таблоиди фуриозно спекулишу о стању његовог брака, праве се разне теорије. Мекинро је подигао прашину када је упоредио Ђоковића и Вудса, али Новаков је пад пажљив и нејасан. Његов брак, ако је проблем, мене се не тиче, што не значи да ми није фасцинантно.

Комплетан текст можете прочитати >>> ОВДЕ.