Прочитај ми чланак

МОРA ДA НAЂЕ РЕШЕЊЕ – НОВAК МОЖДA ИДЕ НA ОПЕРAЦИЈУ: Ђоковић испада из топ 10

0

Уколико заиста пропусти све турнире до краја године, Новак Ђоковић ће забележити велики пад на AТП листи и бити најслабије рангиран у последњих десет година

До јуче су му предвиђали повратак на трон, а већ данас сасвим друга прича.

Српски тенисер Новак Ђоковић сасвим извесно 2017. неће завршити у првих 10 на свету ако одлучи да се повуче са свих турнира до краја сезоне због повреде лакта. Иако наш играч не брани превише бодова, свега 3.740, мала је вероватноћа да ће остати у друштву најбољих, јер 11. тенисеру света Григору Димитрову бежи 3.000 бодова. Наравно, зависи како ће и остали играчи одиграти други део сезоне, али сви су изгледи да ће први пут после 2007. испасти из 10 најбољих тенисера на свету.

Ноле је све ближи одлуци да до краја 2017. године не игра ниједан турнир због повреде лакта коју вуче више од годину и по дана, а то је потврдио после предаје Томашу Бердиху у четвртфиналу Вимблдона и то му је прва предаја на гренд слемовима од 2008.

– Јасно је да ћу морати да мењам распоред турнира. Још не знам да ли ћу се одлучити за операцију. Одавно нисам осетио овакав бол. Он долази и одлази. Што више играм, то је горе. Размишљам и о паузи, али још не знам колика ће бити. Мораћу прво да попричам са специјалистом и да пробамо да нађемо дугорочно решење – поручио је српски тенисер.

ПРЕСКAЧЕ И ФРAНЦУЗЕ

У случају да се Ђоковић одлучи да пропусти остатак сезоне због повреде, то ће бити и велики губитак за Дејвис куп селекцију Србије, коју у септембру очекује полуфинале овог такмичење против Француске у Лилу.

Познато је колико наш најбољи играч значи за овај тим и селектор Ненад Зимоњић нашао би се на великим мукама у ком саставу да се супротстави „галским петловима“.

ШТA НОЛЕ БРAНИ ДО КРAЈA ГОДИНЕ

УС Опен 1.200 бодова
Мастерс у Канади 1.000
Мастерс у Шангају 360
Мастерс у Паризу 180
Завршни турнир у Лондону 1.200