Прочитај ми чланак

БИЋЕ ТЕШКО СРБИМА НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ – никад јача конкуренција у ватерполу?

0

Српски ватерполиста Стефан Митровић рекао је да је конкуренција у том спорту никад већа, али да ће његова репрезентација дати све од себе да на Светском првенству настави низ медаља.

Ватерполо репрезентација Србије ће у понедељак почети учешће на такмичењу у Будимпешти, на ком ће бранити трофеј.

Фото: Н.С.

„Сви увек говоре да ватерполо игра мали број земаља, али је конкуренција заиста никад већа. Имали смо довољно времена да се одморимо и напунимо батерије. Враћају се неки играчи који су били повређени, неки који су били ту дуги низ година више нису, дошли су нови, а сви ћемо дати све од себе да наставимо са низом медаља“, рекао је Митровић новинарима пред одлазак на Светско првенство.

Србија је у Групи Ц са Јужном Aфриком, Грчком и Шпанијом.

Прва утакмица играће се против Јужне Aфрике у понедељак од 17.30.

„Добро је што такмичење почињемо против екипе која је, могу слободно да кажем, нижег квалитета у односу на остале учеснике Светског првенства, што ће нам омогућити да уђемо у неки ритам“, казао је Митровић.

Потом следе дуели са Шпанијом у среду, па Грчком у петак.

„Чекају нас две изузетно тешке утакмице против Шпаније и Грчке и надам се да ћемо успети да изборимо прво место у групи јер то знатно олакшава даљи ток такмичења“, навео је Стефан Митровић.

По његовим речима, проблем ће бити нокаут фаза јер у њој не постоји право на грешку.

„Нокаут фаза је проблем јер ту нема права на грешку, свако може да изненади. Видећемо у каквој физичкој спреми ће бити екипе, то је изузетно битно, а најбитније је да се најбоље партије пружају на самом крају такмичења“, рекао је ватерполиста мађарског Солнока.

Српски ватерполисти су се за шампионат света спремали на завршном турниру Светске лиге у Русији, где су освојили пети узастопни трофеј.

„Припреме су биле кратке, али интензивне. Русија је била захтевна, физички и емотивно. Тамо смо ишли са циљем да тренирамо, а Светска лига је турнир који нас приморава да дамо све од себе, па смо успели да одбранимо трофеј који смо освајали протеклих неколико година“, рекао је Митровић.

Као највеће конкуренте на предстојећем Светском првенству у Будимпешти, Митровић је навео домаћина Мађарску, Хрватску, али и Италију, а оценио је да велике шансе имају и Шпанија, Грчка и Црна Гора.