Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ ОПОМИЊЕ СРБЕ: До краја лета „бити или не бити“ за Србију!

0

Изјава Милана Стаматовића, председника Иницијативног одбора Здравe Србијe (ЗС) поводом обећања премијерке Брнабић и министра Недимовића да ће решити питање откупне цене малине и зауставити продају земље странцима изменом Закона о пољопривредном земљишту.

– Нова Ана Брнабић, са наслеђеним старим кадровима, наставила је континуитет старе, Вучићеве, владе у сервирању обмана и лажи грађанима Србије, толико да јој ништа не значи обећање дато 3. и 6. јула да ће се „у наредних седам дана“ утврдити откупна цена малине, као и да је, према најавама министра Недимовића, још 10. јула требало да буде готов Нацрт измена Закона о пољопривредном земљишту којим ће се ограничити продаја земљишта и националних природних ресурса странцима – изјавио је Милан Стаматовић, председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС), подсећајући да је остало још само 48 дана до почетка примене Споразума о стабилности и придруживању (ССП), а да Вучић, Брнабићева, Недимовић и министарка Михајловић, уместо да брину о томе хоћемо ли од 1. септембра остати народ без земље, једино гледају како да, после отимачине земљишта за „Београд на води“, забетонирају и легализују пљачку 2.213 хектара земље у центру Златибора.

– Уместо што нас Златиборце, Михајловићева, као да смо малоумни, цинично „жали“ и прави будалама јер, наводно, не знамо да напишемо захтев за добијање грађевинске дозволе за гондолу, нека ова професионална антируска лобисткиња, ако има имало части, јавно призна грађанима Србије да дозволу неће да нам да зато што део трасе гондоле треба да пређе преко државног земљишта кога су она и њен шеф намерили да поклоне себи блиским тајкунима – рекао је Стаматовић, подсећајући, истовремено, премијерку Брнабић да није било нужно да некаква њена радна група путује у Пољску, замајава јавност и троши државне паре да би се сазнала цена малине, када већ ти исти накупци добро знају колико су платили пољску малину, а потом је продавали на страним тржиштима као нашу, чиме су изазвали незадовољство купаца у Европској унији и тиме угрозили извоз српске малине.

Цена килограма малине на пољском тржишту, иначе је између 1,66 и 1,88 евра, а то је таман онолико колико захтевају и наши малинари, тврди Стаматовић, иако је српска малина знатно квалитетнија. Председник Здраве Србије упозорава напредњачки режим да престане да се поиграва са народом, „јер ничија није до зоре горела“, већ да хитно одреди реалну откупну цену малине, заустави монополско понашање увозног лобија на тржишту малина и спречи продају пољопривредног земљишта, природних ресурса и непокретности странцима, стане на страну српских радника који штрајкују у субенционисаним страним компанијама, јер је, док краја лета, овде на делу судбински избор за грађане и „бити или не бити за земљу Србију“!