Прочитај ми чланак

НЕКАД ПЕЂА, САДА БОГДАН Опет се неће спавати због Сакрамента

0

Прошле деценије Предраг Стојаковић и Владе Дивац, од предстојеће сезоне ће Богдан Богдановић бити разлог за непроспаване ноћи у Србији и дочекивање јутра уз НБА мечеве Кингса.

Дечачки осмех за остварење дечачког сна. Богдановић је заблистао у Партизану и најавио огромне домете, под командом Жељка Обрадовића у Фенербахчеу стекао пуну афирмацију, сазрео и постао првак Европе. Зато је дошло време за НБА.

У четвртак је и званично постао „краљ“, потписао трогодишњи уговор са Сакраментом и баш за овај клуб овдашње љубитеље кошарке вежу посебне емоције.

Као за мало који НБА тим се навијало протекле деценије као што је то било за Кингсе, помно су се пратиле њихове борбе са Лејкерсима и јутра дочекивала поред телевизора.

 

Сада ће Богдан бити најпре у својој мисији да се покаже у најјачој лиги на свету, док ће посебно подршку сигурно имати из своје земље. Зато је посебну пажњу привукла и једна фотографија током Летње лиге у Лас Вегасу – Пеђа Стојаковић и Богдан, некадашња и будућа узданица Сакрамента.

 

Сигурно да ће наш сјајни шутер добити праве савете од Стојаковића који је немилосрдно цепао мрежице и партијама за памћење стекао статус клупске легенде, па је повучен његов дрес са бројем 16.

На Богдановићу је да покуша да понови његове бравуре, или га чак и надмаши, доноси радост Кингсима, а држи Србе буднима, као што ће то радити и Јокић, Теодосић, Бјелица, Марјановић и Загорац.