Прочитај ми чланак

ИСЛАМСКА ДРЖАВА ПОНОВО ПРЕТИ БAЛКAНУ: „Сеците им главе, комадајте их бомбама!“

0

Исламска држава поново прети покољем на Балкану.

У последњим издању ИДИЛ-овог магазина „Румија“ позивају се симпатизери те терористичке организације да убијају „шејхове тавагита“ („невернике“ који не верују у Aлаха).

Борци Исламске државе (Фото: nydailynews.com)

Симпатизере су позвали да се „угледају на браћу са Истока и Запада“.

На листи за одстрел нашли су се реису-л-улема Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовића, његов заменик Хусеин Смајића и муфтија Исламске заједнице БиХ, који су описани као „муртедске (отпадници од ислама) вође неисламске заједнице“, уз напомену да је „убијање муртедда драже и прече од убијања правих кафира“.

„Прикољите главе тих муртеда, а најважније су главе муртедских муфтија, јер тако нам Aлаха, нема ништа веће и вредније код Aлаха од тога да убијате оне који су изменили Његову веру, оне који желе да ислам буде уништен изнутра. Нападните их, убијајте их пригушивачима, па то је уистину дивно дело. Ништа их не спречава да их убијате пригушивачима и да њихова тела раскомадате експлозивним направама и да нападате њихове куће, да их убијате пред њиховом децом и њиховим женама… Пролијте њихову прљаву крв и нека тече улицама Балкана“, пише, између осталог, у опширном тексту под насловом „Aко се вратите, и ми ћемо се вратити“.