Прочитај ми чланак

ЗОРАН РАДОЈИЧИЋ: Нашој војсци није место на Црном мору

0

Напредњаци говоре да желе да сарађују са Русијом, и спомињу векове братске љубави а прећуткују оно што стално спомињу Двери, а то је референдум о уласку Србије у НАТО. Они то не смеју јер знају да је већина Срба против уласка Србије у НАТО.

„Господин Орлић је у име СНС-а, након моје конференције за новинаре, конфузно и узнемирено коментарисао оно што ја нисам ни изговорио, као на пример да Двери имају нешто против војне сарадње са Русијом и Белорусијом и говорио како нисмо обавештени да у низу земаља постоји приватна иницијатива у одбрамбеној индустрији. Наравно да ми знамо да широм света постоји приватна иницијатива у војној индустрији, међутим реч је о сувереним државама које суверено воде своју политику.

У Србији ствари стоје доста другачије. Вучић је за саветника поставио Тонија Блера, премијера британске владе који је то био када је Србија сурово нападнута од стране НАТО пакта. Блер је у томе активно учествовао знајући да то има за последицу убијање наше деце, жена, стараца, војника и разрушавање инфраструктуре. Ако је Вучић једног таквог човека и осведоченог злочинца поставио за саветника, можемо ли ми имати поверења у њега, који је крајем јуна исказао да се део наше војне индустрије приватизује“ – рекао је народни посланик Двери, Зоран Радојичић.

Он је рекао да Двери схватају значај војне индустрије у животу једне земље и то нису ствари са којима се Двери могу играти.

„Ми смо напоменули да и друге земље имају војну сарадњу, али тако да не угрожавају ни чији економски или војно-безбедносни интерес. Србија већ дуги низ година води једну неодговорну политику задовољавајући туђе интересе, а не брине о својим грађанима. Србија са 79 припадника учествује од 2013. на вежби „Сајбер 2017“ у Румунији, Мађарској и Бугарској. Пошто се то дешава на обалама Црног мора, поставља се питање шта наши припадници тамо траже? Наравно они за то нису криви, политика је за то крива.

Не заборавимо да НАТО већ годинама врши притисак на Русију и већ деценију покушавају да опколе Русију. Већ годинама у назад покушава се да се уплаши Русија и да јој се демонстрира моћ на обалама Црног мора и поставља се питање шта ће наша војска тамо. Двери су убеђене да нама тамо није место“ – истакао је Радојичић.

Радојичић је на крају питао грађане Србије да ли знају да у просторијама зграде Народне скупштине ради једна НВО која се зове „Вестминстерска фондација“, која је финансирана новцем из иностранства.

 „Замислите да неко од нас оде у Британију са намером да се у њиховом парламенту отвори канцеларија неке НВО која ће саветовати њихове посланике како да троше новац и шта да раде. Разумем узнемиреност господина Орлића, ово су за њих јако болне и непријатне теме, грађани Србије су свесни да је живот у Србији тежак и напоран и постоји паралелна стварност која се приказује у медијима“ – закључио је народни посланик Двери.

Информативна служба Двери