Прочитај ми чланак

РАДИКАЛИ ОПЛЕЛИ ПО ПРЕМИЈЕРКИ: Aна Брнабић прети српским радницима!

0

Српска радикална странка најоштрије осуђује изјаву Aне Брнабић у којој је запослене у Фијату безобразно оптужила да због њих Србија сваки дан губи на БДП-у и дрско им поручила да се не играју са будућношћу Србије, јер ако они не престану да штрајкују, Влада неће моћи да доведе нове инвеститоре који знају да ће се сваки уговор прекинути штрајком зато што радници траже боље услове – изјавио је на данашњој конференцији за медије Миљан Дамјановић, народни посланик и кандидат Српске радикалне странке за градоначелника Београда.

Дамјановић је скренуо пажњу Aни Брнабић да радници у Србији не желе да буду робље и најјефтинија радна снага у Европи, што су им наменили проевропски режими још од 2000. године.

Проф. др Војислав Шешељ још 2015. године је обелоданио штетан уговор са фабриком аутомобила у Крагујевцу који се чува као највећа државна тајна. Уговором и подстицајним планом Фијат је добио по 10.000 евра за сваког запосленог, што је више од 35 милиона евра из републичког буџета. Фијат је добио и низ других погодности, попут оне да им се из буџета уплаћују доприноси који се плаћају за све запослене из бруто зарада и на терет послодавца.
 
Дамјановић је подсетио да је Aна Брнабић обећала да ће проблем запослених у Фијату у Крагујевцу решити још у понедељак, што је потврдио и Aлександар Вучић на једној телевизији. С обзиром на то да је понедељак прошао, поставља се питање када је тај понедељак у којем ће се решити ови проблеми и да ли ће коначно разговарати са италијанским партнером на тему штетног уговора који је закључен у време Тадићевог режима.
 
Радикалски кандидат за градоначелника подсетио је да је у Србији на снази низ штрајкова који разобличују погубну економску политику финансирања страних инвеститора. Штрајкују пољопривредници, просветни радници, грађани незадовољни политиком режима према мигрантима. Штрајкују запослени у фабрици вагона из Краљева, запослени у Гошиној фабрици шинских возила у Смедеревској Паланци, запослени у фирми Горење Ваљево, као и најновији штрајк запослених у Фијатовој фабрици Крајслер аутомобили у Крагујевцу.
 
Дамјановић је такође поновио питање Aлександру Вучићу да ли ће и када покренути иницијативу за разрешење Aне Брнабић због скандалозне изјаве да ће се Србија, ако буде морала да бира између Европске уније и Русије, ако нас буду притискали, определити за Европску унију.