ПОСЛЕ „ФИЈАТА“ ШТРАЈК И У „ГОРЕЊУ“: Страни инвеститор без милости према радницима

4

Незадовољни радници словеначке компаније обуставили рад.

У фабрици расхладних уређаја “Горење” у Ваљеву у среду увече отпочео је штрајк око 600 радника у другој смени, а производња је потпуно обустављена.

Незванично сазнајемо да запослени траже повећање плата за 5.000 динара и значајно побољшање услова рада, с обзиром да температура у производним халама премашује и 40 степени Целзијуса!

Радници су спонтано прекинули производњу, а у “Горењу” је у среду увече отпочео разговор представника компаније са запосленима око њихових захтева.

У “Горењу” у Ваљеву плате у производњи крећу се од 200 до 300 евра, а прековремени рад, сазнајемо незванично, не плаћа се редовно. Иначе, фабрика расхладних уређаја “Горења” у Ваљеву има око 1.500 запослених.

– Суботе су радне, а слободне дане радници користе у децембру и то је, уз ниске зараде, допринело да спонтано отпочнемо штрајк– кажу запослени у “Горењу” у Ваљеву.

 • урбана герила

  Да је памети и воље, да сви ступе у штрајк, па и војска и полиција… да смакну окупаторску власт!
  Међутим, ту лежи квака! Шта онда? Куда? Да ли да сјаши курта и узјаши мурта, или да наставимо до у бескрај да се препиремо јел нам било боље за вријеме друга тииита?!
  А кад поменеш национални програм или било какву идеју српског становишта, као свахили да говориш! Зато што нема државотворне свести више код таблоидиотизованих бивших срба. И онда у круг, овде ће неки комунци да се накаче на социјалну причу, па јово наново!

  • моћни Ђоле Јанговић

   Ма јеебеш социјалну причу адолфињо! Нема нам спаса док се не вазнесемо у васвисине док се не обожимо све и један колико нас има и не посветимо још за живота. Е ондак ће Бог да сиђе са висине и да нам да Душаново царство на послужавнику, а ми ћемо да трепћемо у нирвани све седећи на дивану и дуван пушећи у паузама док певамо псалме..:)))

  • урбана герила

   Нема спаса док не покрепа све и један комунац кол’ко вас има. А где ће Бог са вама, то није мој пос’о. Само бојим се да ни то није доста. Овај окот ваше безбожничке и аутошовинистичке идеологије који сад глуми и власт и опозицију, довршава оно што су ваши претходници и идоли започели. А посветили сте се у својим очима још за живота изгубљеним ратовима, распадом царства вашег ,,бога“ (веће од Душановог), све трепћући у нирвани и пушећи без пауза…

 • Stanko

  Vucic htio od srba da napravi robove..Polako sv dolazi na svoje..Kolika je plata radnika u Sloveniji za isto radno mjesto…Samo nekoliko stotina kilometara daleko o d Valjeva..Jezikoplazac na smece istorije , nije trebalo da dodje tu gdje je ali zlo vrijeme izbaci sljam na povrsinu…