КОСОВО ПОЉЕ – руска песма због које сузе саме теку!

3

Предивна руска песма групе "Кипелов" испевана о Косову Пољу и страдању српског народа. Песма је моментално постала велики хит у Русији и најмање што сам могао да урадим,је да направим спот и да то поделим са свима Вама.

Хвала драгој браћи на овом великом стваралаштву! Преносим текст описа са званичног ЈуТјуб канала групе Кипелов:

Маргарита Пушкина: ,,Идеја да се напише песма о бици о Косовом Пољу појавила се давно, али никако није могла да се спроведе до краја. Сигурно су једно две, три године мисли лутале по глави, бирале се нужне речи. Импресивна је слика крваве битке из 1389. године између Срба и Босанаца с једне, и Турака Османлија с друге стране. Поред тога, испричавши о тим далеким временима, хтео се премостити јаз на догађаје 1999. године, бомбардовање Србије од стране НАТО авијације, рашчлањавању те предивне државе. Светска историја је велики манипулатор који се игра с нашом маштом, све је повезано, једно проистиче из другог. Напослетку, речи о српској националној трагедији су се сложиле у тексту песме. И то се десило за свега 15 минута. Стил излагања, монолог младог војника који умире на Пољу Црних Дроздова насићен је огромним бројем фолклорних дела створених на ту тему и одише баш таквом нотом. „
Валериј Кипелов: ,, Мене је погодила тема трагедије словенског народа. Занимљиво је то што је ово био експеримент: раније се прво појављивала музика, а овог пута је на почетку дошао текст.
Линк за песму:

  • EUSrbin

    Komunjare su prvo 2000-te pobegle sa Kosova glavom bez obzira, a kasnije kada su kosmetski Srbi nagovoreni od domacih rubljasa trazilli da se odreknu Srbije i postanu deo Rusije dobili su od Rusije isti odgovor – mi hocemo ali ne smemo bato jer tamo je NATO.
    Sad im ne preostaje nista osim narikanja i zavijanja na you-tube,

  • Јасам Кобидруги

    Драга Маргарита, уз велику захвалност за овакав текст, морам да приметим да је страшна пропаганда и намерно скривање историјских чињеница утицало и на тебе. Босанци су били Срби тада, а и данас су крвљу, премда неки нису убеђењем.

  • Шта траже ове пандурске хијене на слици?Они су са дикићем по налогу политичара тукли, претили и уцењивали Косовске Србе да изађу на аналбанске изборе на косову.