Прочитај ми чланак

ВОЈСКA СРБИЈЕ УЧЕСТВУЈУ У НАЈМАСОВНИЈОЈ НАТО војној вежби у близини Русији

0

Велике војне вежбе НАТО "Saber Guardian 2017" почеле су у Бугарској с учешћем 25.000 припадника војски из више од 20 земаља, међу којима је и Војска Србије.

То је пренео пренео Асошијетид прес.

Министарство одбране Србије јуче је саопштило да ће 79 српских војника учествовати на међународној вежби „Saber Guardian 2017“ од 7. до 22. јула на полигонима у Мађарској, Румунији и Бугарској.

АП наводи да маневри имају за циљ повећање интероперабилности земаља учесница и показивање решености и спремности да се делује за подршку безбедности и стабилности црноморског региона.

Вежбе „Saber Guardian“ одржавају се у црноморском региону сваке године од 2013.

Министарство одбране Србије саопштило је да ће у тактичкој вежби са бојевим гађањем под називом „Saber Guardian  – Peace Sentinel 17“ на полигону у Бугарској учествовати 30 припадника Треће бригаде Копнене војске ВС уз војнике из САД и Бугарске.

На вежби јединица за специјалне операције „Saber Guardian  – Black Swan 17“ у Мађарској, 23 припадника Специјалне бригаде Копнене војске ВС учествоваће у склопу борбене групе у чијем саставу су и припадници оружаних снага Македоније и земље домаћина.

У оквиру вежбе „Saber Guardian 17 – Mascal“ у румунској војној авио-бази „Михаил Когалницеану“, 26 припадника Управе за војно здравство и Војномедицинске академије Министарства одбране Србије, увежбаваће с припадницима војног здравства из БиХ, Македоније, Словеније и Црне Горе развијање интероперабилности и унапређење оперативних способности Балканских војномедицинских снага.

БОНУС ВИДЕО

Александар Радић, коментатор и војнобезбедоносно-политички аналитичар , у емисији „Дебате”, у продукцији медијске куће „Центар”, говори о томе како би у случају српско-албанског сукоба на Космету реаговао НАТО, а како Русија (00:14:20). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.